Fă o excursie virtuală în cele mai frumoase locuri din lume


Dacă faci parte dintre cei capabili să verse lacrimi la vederea unui peisaj desăvârșit, dacă ai străbate sute de kilometri pentru un apus de poveste sau dacă te roade până la os curiozitatea pentru tot ce este natură! Atunci o să vă facem cunoștință cu cele 5 cele mai frumoase locuri din lume pe care cu siguranță merită să le cunoști.

Așadar, dacă ți se pare greu de crezut că toate splendorile acestui punct azuriu pal numit „Pământ” există cu adevărat, de ce să nu te convingi cu ochii tăi?

Așadar, iată unele dintre cele mai frumoase locuri din lume:

Papua Noua Guinee:

Având în vedere că este vorba despre una dintre țările cel mai puțin supuse privirilor turiștilor, nu ne miră tocmai din cale-afară faptul că aici își au lăcașul unele dintre cele mai exotice creaturi de pe planetă. Iubitorii de păsări vor găsi acest loc drept un paradis înțesat de nenumărate specii de zburătoare și alte viețuitoare greu de dibuit pe străzile gri ale civilizației.

Papua Noua Guinee | Oceania | Croaziere

În acest colț de lume, departe de acele locuri explorate deja, cea mai mare parte a omenirii trăiește în comunitățile rurale rămase la fel de sute și sute de ani. Port Moresby este locul perfect pentru a începe explorarea grupurilor de suflete de aici. Consultă Trans Niugini Tours, un tur local conceput special pentru a cunoaște tot felul de regiuni din Papua Noua Guinee (chiar și pe cele din zonele nu tocmai accesibile).

Coasta Skeleton, Namibia:

Reminescențele industriei vânătorii de balene au lăsat coastei cantități enorme de oase de balene și foci plus un nume pe măsura. Actualmente locul este mai degrabă cunoscut pentru scheletele sinistre ale naufragiilor. Dovada vie a existenței câtorva nefericiți ce cândva au descoperit cât de înșelătoare puteau fi rocile mării.

Property News - The Skeleton Coast - MyProperty Namibia

Frumosul Parc Național al Coastei Skeleton (și ai lui 16.845 kilometri pătrați) este mai accesibil piciorului de călător. Deși, dacă te încăpățânezi să ajungi în zona de nord, va trebui să rezervi un safari fly-in. Oricum, vei găsi aici o bucată de lume spectaculos de sălbatică și unică, înțesată de dune ce oferă adăpost babuinilor, girafelor, leilor, rinocerilor negri și antilopelor.

Peninsula Yukatán, Mexic:

Plajele specializate în tăiat răsuflări au avut ceva de a face cu reputația Peninsulei Yukatán, dar la fel de frumoase (cel puțin) îi sunt cenotele ce și-au croit binișor loc sub scoarța pământului.

Marea Cenotă așteaptă cu sufletul la gură ochi dornici să o descopere

Aceste ponoare își trag obârșia din prăbușirea unor roci de calcar, din bunăvoința cărora omenirea are acum unele dintre cele mai frumoase piscine naturale ale planetei. Și nu doar că sunt perfecte pentru mersul sirenei, dar rămâne loc berechet pentru scufundări și scuba diving. Iar partea cea mai bună este că sunt atât de accesibile, încât le găsești incluse în călătorii de o zi către destinații precum Chichen Itza.

Pădurea Białowieża, Polonia:

Cu un picior în Polonia și cu celălalt în Belarus, Pădurea Białowieża, una din puținele reminiscențe de pădure tropicală rămase încă pe planetă, nu putea scăpa ochiului protector al UNESCO. Întregește 3.086 kilometri pătrați și adăpostește în jur de 800 de bizoni europeni.

Oricât ar fi de greu de crezut, nu este Pădurea Interzisă din Harry Potter, ci Białowieża din Polonia

Să te plimbi într-o mașină prin pădure este o experiență minunată, dar pentru o aventură ceva mai intimă, croiește-ți drum către Rezerwat Pokazowy Żubrów, rezervația de bizoni a parcului. Iar dacă te simți eco, tânăr și voios, poți la fel de bine să o pornești într-o drumeție pe cărarea Wilczy Szlak or Wokół Uroczyska Głuszec.

Marele Canion, Arizona, SUA:

Purtând în adâncuri stânci în etate de aproape două miliarde de ani, se poate spune cu convingere că își merită pe deplin locul în topul celor cinci minuni naturale ale lumii.

Dar dacă vrei să te diferențiezi de mulțimile de vizitatori care ajung aici, grăbește pasul către marginea nordică a canionului, văzută de numai 10% din numărul anual de curioși. Sau petrece o noapte în adăpostul bazinului (numai 1% dintre vizitatori o fac!).

Lasă-te purtat de apele prea-vestitului Mare Canion

Și ca să simți că nimeni altul nu mai e ca tine, ce spui să închiriezi o barcă și să o pornești binișor la vale, pe apele Marelui Canion? După ce plutești până în Colorado și cinezi la lumina Căii Lactee, vei descoperi locuri inedite!

Reporter Youth.md: Proțap Erica

Previous Mentor Cafe: Workshop despre limbajul SQL pentru începători
Next De ce este grija de sine importană și ce înseamnă ea cu adevărat?
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *