Fă cunoștință cu povestea din spatele unor antreprenori renumiți prin intermediul acestor documentare!


Citește mai departe pentru a face cunoștință cu 4 documentare ce țin de crearea propriei afaceri, de la care tinerii antreprenori ar avea ceva de învățat!

Deschiderea unei companii proprii este un pas important în viață fiecărui antreprenor pasionat de finanțe. Însă în ciuda profesionalismului fiecăruia, aceștia ar putea întâmpina anumite greutăți ce țin de dezvoltarea atât pe plan intern cât și extern a propriei idei, care din păcate nu a fost întâmpinată cu aplauze în lumea business-ului.

În astfel de cazuri ar trebui să urmăm sfaturile unor oameni de afaceri din secolul 21, care au ajuns să fie cunoscuți datorită propriului brand, ridicat de la 0 prin muncă și perseverență; iar ce altă opțiune mai bună decât privind câteva documentare?

1.Becoming Warren Buffett

Becoming Warren Buffett este un documentar ce merită să fie vizionat de fiecare în parte, având ca scop prezentarea vieții modeste al unuia dintre ce mai bogați; cât și respectați bărbați din toată lumea, Warren Buffett.

De-a lungul filmului vei face cunoștință cu trecutul acestuia, urmărindu-i evoluția de la un băiat ambițios și obsedat de numere din Nebraska; la un om de afaceri a căror investiții au ajuns să fie cunoscute de toată America. O cantitate enormă de cunoștințe neprețuite este oferită în Becoming Warren Buffett, din care putem extrage lecții de viață importante de la umilul miliardar, familia și colegii săi; care spre final ar putea să ne fie de folos în viitorul apropiat, dacă împărtășim aceleași interese ca și Buffett.

2.Generation Startup

Generation Startup este un documentar ce ne duce printre primele file ale antreprenoriatului din America. De-a lungul vizionării filmului veți face cunoștință cu 6 tineri antreprenori care vor încerca să lanseze start-upuri în Detroit; asumându-și anumite riscuri și oferind o privire sinceră ce ține de deschiderea unei afaceri de la 0.

În acest mod Generation Startup ne ajută să înțelegem mai aprofunzit ce semnifică cultura startup-ului milenial; arătând succesele și eșecurile acestor tineri antreprenori; care se luptă pe zi ce trece cu îndoieli de sine și recompense incerte.

3.Tony Robbins: I Am Not Your Guru

Tony Robbins: I Am Not Your Guru este un documentar ce reprezintă planificarea intensivă și detliată a lui Tony Robbins; antrenor de viață de renume internațional; în cadrul seminarelor sale anuale. Vizionând filmul veți obține o privire privilegiată din spatele scenei, unde Robbins se pregătea pentru sesiunile sale zilnice; la care au paricipat peste 4.500 de persoane din Boca Raton, Florida. Astfel Tony Robbins: I Am Not Your Guru surprinde atât efortul imens de a produce acest seminar live; cât și transformările care schimbă viețile participanților concomitent. 

4. Steve Jobs: One Last Thing

Documentarul PBS Steve Jobs: One Last Thing este un omagiu adus antreprenorului vizionar; co-fondator și CEO al Apple; care s-a stins din viață în anul 2011. În timpul său la cârma companiei, acesta a reușit să schimbe o mare parte din modul în care lucrăm; interacționăm și comunicăm între noi.

Acesta este unul dintre acele documentare care examinează modul în care talentul, stilul și imaginația sa au modelat întreaga noastră societate. Filmul este o privire emoționantă asupra vieții lui Jobs care îi duce pe spectatori prin traiectoria carierei acestuia și prin dezvoltarea prezentărilor sale memorabile de produse. 

Dacă ai aflat lucruri noi, te îndemnăm să ne urmăreşti pe pagina de FacebookTelegram şi Instagram!

Reporter Youth.md: Ciutac Evelina

Previous Program de instruire gratuit pentru tinerii antreprenori. Dezvoltă-ți competențele necesare împreună cu ODIMM
Next Descoperă Germania prin programul voluntariat internațional Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *