Fă cunoștință cu fondatoarea cursurilor Fantastic English într-un interviu marca Youth.md!


În secolul 21 cunoașterea a mai multe limbi este o necesitatea care ne prinde bine oricând. Am decis să-i luăm un scurt interviu fondatoarei cursurilor Fantastic English, Margarita Druță, cunoscută drept @rita.engleza, blogger, pedagog și antreprenoare, pentru a afla cum am putea să ne îmbunătățim vocabularul în limba engleză și multe altele!

Care este scopul paginii tale?

Scopul paginii mele, @rita.engleza, atât pe Instagram, Facebook, Tik-Tok cât și Youtube este de a îndruma cât și a ajuta mii de oameni în învățarea limbii engleze. Consider că aceasta este un element important, atât în formarea, cât și dezvoltarea societății noastre.

Ești fondatorea Fantastic English, cum ți-a venit ideea de creare a acestor cursuri?

Școala Fantastic English a fost fondată în anul 2015. Pe atunci activam în calitate de profesoră la un centru privat din Chișinău. Cum mi-a venit ideea creării acestor cursuri? Deoarece le predam studenților, aceștia vedeau în mine inspirația și entuziasmul transmis la fiecare lecție, învățând și acumulând pe zi ce trece noi cunoștințe.

Cu timpul, din ce în ce mai multe persoane au început să mă cunoască. În acest mod, am decis să-mi formez propria afacere, unde eu voi fi cea care inițiază și răspunde de calitatea serviciilor prestate în cadrul acestor cursuri. Prin urmare, școala Fantastic English este un rezultat al dorinței mele, de a ajuta cât mai mulți oameni să primească acces la studierea limbii engleze prin intermediul cursurilor noastre.

Cum am putea să ne îmbunătățim abilitățile de vorbire a limbii engleze?

Unicul mod prin care ați putea să vă îmbunătățiți abilitățile comunicării în limba engleză ar fi vorbirea acesteia în viața de zi cu zi. Multe persoane învață engleza ca la carte, citind și exersând prin intermediul exercițiilor, dar când vine vorba de exprimarea gândurilor, corect gramatical, aceștia se blochează, deoarece nu sunt obișnuiți să comunice. Deci, în primul rând, recomand exersarea comunicării. În ciuda greșelilor comise în timpe ce ne antrenăm să vorbim în această limbă. Pe parcurs, vom acumula noi cunoștințe care ne vor ajuta să ocolim greșelile făcute anterior. Iar în ce constă partea cu aplicațiile, eu nu sunt fană a utilizării acestora drept metodă de a învăța o limbă străină.

Ele pot fi folosite în ce constă rezolvarea unor exerciții gramaticale, vizionarea unui film sau chiar frecventarea unor cluburi de conversații. Aplicațiile în sine nu te vor ajuta să-ți îmbunătățești comunicarea în engleză, dacă o vei învăța numai prin intermediul acestora. Eu de fapt dețin un canal de youtube. Acolo sunt explicate diferite expresii, pronunțări chiar și secretele din spatele unor piese în limba engleză. Puteți să accesați link-ul pentru a face cunoștință cu munca pe care o depun pentru crearea unui content calitiativ și folositor celor din jur. 

Ce te motiveză zi de zi în continuarea paginii tale de Instagram, ținând cont că depui mult efort în crearea unui feed care să atragă ochiul uman?

Tot conținutul pe care-l fac pe toate rețele de socializare unde puteți învăța engleza gratuit este inspirat din viața mea de zi cu zi. Orice întâmplare sau peripeție, eu încerc să o redau în limba engleză. Deseori primesc întrebări ce țin de diferența dintre două structuri gramaticale sau care este traducerea unei fraze anumite.

Prin urmare, ceea ce-mi este adresat, deseori în privat: o întrebre sau o neînțelegere, eu încerc să răspund la aceasta pe Instagram. În acest mod formându-mi un contet calitativ pe toate platformele online. La fel pot să mă mai inspir din filme, relații sau chiar din studenții care frecventează Fantastic English, combinând toate elementele cu care am de-a face nemijlocit în viața de zi cu zi și aplicându-le în elaborarea conținutului pe platformele mele de socializare.

Din câte îmi amintesc din postările tale, ai absolvit pedagogia. Cine sau ce te-a influențat în alegerea acestei profesii?

Îmi amintesc când în seara de 31 august, părinții îmi explicaseră în linii generale în constă școala, ținând cont că la momentul dat, eu aveam de gând să fac cunoștință cu acea încăpere pentru prima dată în viața mea. Atunci îmi luasem toate jucăriile de pluș și le așezasem în cerc, spunându-le cu voce răspicată; „Eu sunt învățătorea voastră, voi sunteți elevii mei”. Deci anumite trăsături de profesoară am de când eram mic copil. Mereu mi-a plăcut să-i ajut pe alții în explicarea, realizarea, memorizarea temelor predate de către profesoară. Astfel eu mă simțeam importantă, ajutându-i, cât și călăuzindu-mi colegii printre filele anilor de școală. 

Și spre final, ce cărți ai recomanda cititorilor noștri?

Aș recomanda cartea „Secretele Succesului” scrisă de către Dale Carnegie, aceasta este o lectură ce ține de de dezvoltarea personală. Aș spune să citiți și cărțile „Trezește-ți gigantul din tine” împreună cu „Începe cu ceea ce nu-ți place”. Toate aceste trei cărți sunt foarte interesante și poți învăța ceva folositor care ar putea să te ajute în viitorul apropiat.

Reporter Youth.md: Ciutac Evelina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // Echipa Solidarity Fund PL angajează expert în domeniul mediului
Next Devino Consilier Local de Tineret în sectorul Buiucani sau în sectorul Botanica
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply