Excursie în trecut – Legende muzicale nemuritoare


Poate că unii dintre voi sunt prea hipnotizați de tot ce este acum este popular în lumea muzicii de azi, iar topurile de la radio sunt însușite ca fiind propriile preferințe muzicale. Mai puțini cei ce ascultă adevăratele legende ale timpului care și-au lăsat amprenta în lumea muzicii și sunt, încă, neegalați.

Iată câteva legende muzicale ce nu vor fi uitate:

1. Doris Day

Doris Day este una dintre acele legende a cărei voce nu poate fi ignorată. Probabil puțini sunt cei care încă o mai ascultă pe Doris Day, însă merită fiecare cântec.

doris_day_photo_herbert_dorfman_corbis_via_getty_images-527187244_croppedjpg.jpg

Activistă pentru drepturile animalelor, actriță, dar în principal cântăreață, Doris Day s-a lansat în muzică în 1939. Primul său hit: „Sentimental Journey” a apărut în anul 1945, și de atunci artista a evoluat considerabil. Oricine ar asculta piesele ei, va observa vocea ei specială și stilul ei unic.

2. Ray Charles 

Cine nu îl iubește?! Un munte de talent, Ray Charles a fost unul dintre acele legende americane, muzician și totodată compozitor de piese. Cunoscut și sub denumirea de „The High Priest of Soul”, artistul și-a împărtășit talentul peste tot în lume, în ciuda faptului că era orb.

Ray Charles' 'Modern Sounds in Country': Albums' Cultural Impact ...

Piesele „I’ve got a woman” și „Hit the road Jack”, compuse chiar de artist, care chiar și astăzi ne cheamă pe ringul de dans, sunt doar două dintre hiturile lui Ray CharlesAcesta a activat 54 de ani și a decedat la 73 de ani din pricina unei vieți dezorganizate, însă vocea sa dăinuie până în zilele noastre.

3. Frank Sinatra

Toți cei care aud numele Sinatra știu imediat că este vorba de unul dintre acele legende a tuturor timpurilor. Francis Albert Sinatra nu a fost numai cântăreț, ci și actor, director și producător de film.

20 Black and White Photos of a Very Young Frank Sinatra in the ...

Cariera lui solo a început la mijlocul anilor ’40, și tot atunci a început să uimească prin vocea puternică și prezența galantă. Artistul a decedat la vârsta de 82 de ani. Din playlist-ul cu Sinatra nu trebuie să lipsească piesele „New York”, „Can’t take my eyes off you” , „My way” și „Summer wind”.

4. Michael Jackson

Credeați că am uitat de regele muzicii pop?! Nici gând! Am vrut să păstrez suspansul. Ei bine, Michael Jackson nu are nevoie de prezentări, fiind destul de bine cunoscut în rândul tinerilor.

Michael Jackson - Kids, Songs & Thriller - Biography

Actor, interpret, producător, dansator și compozitor, Michael Joseph Jackson și-a uimit publicul prin aparițiile lui mai mult decât originale și prin vocea inegalabilă. Trilurile lui sunt binecunoscute de toată lumea, iar piesele lui cântă și acum în căștile tinerilor.

5. Edith Piaf 

Cine? Poate nu îi știați numele, însă vocea ei sigur o veți recunoaște. Edith Piaf a fost o cântăreață din Franța și, totodată, actriță. Datorită talentului său actoricesc, artista era foarte expresivă în muzică și reușea să transmită emoții dincolo de limite.

New Paris exhibit celebrates 100 years of Édith Piaf

Chiar dacă nu a trăit mai mult de 47 de ani, aceasta a avut suficient timp cât să lase un gol,  la momentul dispariției, în lumea muzicii internaționale, care nu a fost umplut până acum.

Reporter Youth.md: Proțap Erica

Previous Seminar online: „Etichete pentru Produse Alimentare” organizatori EcoLocal
Next Cunoaște mai multe despre ce este advocacy la un webinar America House
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *