Emilian Cretu, cunoscutul actor și vlogger, susține campania „COOLtivăm Sănătatea”. El vorbește cu lacrimi în ochi despre violența pe care a văzut-o în familia sa, dar și în localitatea de baștină. Actorul recunoaște că tatăl său îl bătea atât pe el, cât și fratele, sora și mama…
Tăticul venise acasă de la job, bineînțeles că era în stare de ebrietate. Taică-meu a început s-o bată și pe mama, și pe mine, și pe fratele meu. La un moment dat, țin minte și până acum imaginea unde mama era jos la bucătărie, țipa, țin minte replica mamei:
– Te rog. Nu mă înăduși. Nu vreau să mor chiar acum. Vreau să-mi cresc copiii mari.
Alte momente destul de idioate pe care acum prima data le zic erau atunci când tata venea acasă beat și noi trebuia să-i spălăm picioarele, inclusiv mama, inclusiv eu, inclusiv fratele meu. Erau momente când mă întrebam:
– Când va trebui să cresc mare probabil va trebui să devin și eu bărbat din ăsta?
Și eu ziceam: – Probabil că nu vreau să cresc, vreau să rămân copil mereu, spune Emilian Crețu.
Actorul susține că nu s-a bătut cu nimeni, n-a bătut pe nimeni și nu crede că va face asta niciodată: „Eu prefer sa trăiesc în pace, în liniște, nu există pentru mine bătaia atunci când o situație poți să o rezolvi prin cuvinte, prin modul de exprimare, de ce prin bâtă?”
Mai multe detalii despre istoria actorului puteți afla din interviul oferit pentru Youth Klinic Moldova, accesând LINKUL.
E #COOL să trăiești în pace și în siguranță!
Dacă te confrunți cu diferite riscuri și provocări legate de violență, vino la cel mai apropiat Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor din rețeaua Youth Klinic Moldova! Împreună Cooltivăm sănătatea!
#COOLtivamSanatatea este o campanie sustinuta de Swiss Cooperation in Moldova in parteneriat cu UNICEF Moldova, Ministerul Sanatatii, Muncii și Protectiei Sociale al Republicii Moldova și Centrul Neovita.
Youth Klinic Moldova este o rețea națională de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor, care oferă servicii medicale și psiho-sociale, gratuite și confidențiale, pentru adolescenți și tineri până în 24 de ani la: ginecolog, urolog-androlog, dermatovenerolog, testare voluntară HIV, psiholog, asistent social.
No Comment