Echipa Marmoris din Chișinău triumfă la Copenhagen Democracy Summit 2024


Echipa Marmoris de la Liceul Aristotel din Chișinău Triumfă la Copenhagen Democracy Summit 2024

Echipa Marmoris de la Liceul Aristotel din Chișinău a obținut o victorie remarcabilă la Copenhagen Democracy Summit 2024, câștigând prestigiosul People’s Award și un premiu de 10.000 USD în cadrul The Democracy Tech Entrepreneur Fellowship.

Începuturi promițătoare

În toamna anului 2023, Yep!Moldova, în colaborare cu Fundația Alliance of Democracies și cu sprijinul financiar al USAID Moldova, a organizat primul Democracy Tech Hackathon. Din cele 10 echipe participante, echipa Marmoris a fost desemnată câștigătoare. Pe lângă premiul financiar, echipa a beneficiat de mentorat oferit de Fundația Alliance of Democracies și a primit invitația de a participa la Copenhagen Democracy Summit 2024.

Triumful la Copenhagen Democracy Summit 2024

Participarea echipei la summit a fost posibilă datorită suportului financiar al Yep!Moldova și UN Women. Echipa Marmoris a impresionat juriul și audiența, câștigând People’s Award și fiind premiată cu 10.000 USD. Membrii echipei au urcat pe scena evenimentului alături de personalități de renume mondial precum Ursula von der Leyen, Mette Frederiksen, Sir Richard Branson, Jeanne Meserve, Suzanne Lynch și Charles Michel.

Alte echipe câștigătoare

Pe lângă echipa Marmoris, au fost premiate și alte echipe remarcabile:

  • Echipa Mantis Analytics din Ucraina, câștigătoarea Democracy Tech Award.
  • Echipa Vinici din Georgia, câștigătoarea Super Election Year Award.

Despre Copenhagen Democracy Summit

Copenhagen Democracy Summit este un eveniment anual care reunește lideri politici, de afaceri și din media, activiști și susținători ai democrației pentru a promova idei noi și a combate avansul autoritarismului. Ediția din 2024, cea de-a șaptea, a avut loc pe 14-15 mai la Royal Danish Playhouse.

Organizatori și suporteri

Fundația Alliance of Democracies, fondată de fostul Secretar General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, este o organizație non-profit dedicată promovării democrației.

UN Women Moldova este o organizație non-guvernamentală a Națiunilor Unite dedicată egalității de gen și împuternicirii femeilor, având scopul de a accelera progresul în satisfacerea nevoilor acestora la nivel mondial.

Yep!Moldova se concentrează pe dezvoltarea startup-urilor în stadii incipiente și promovarea gândirii antreprenoriale, organizând peste 150 de evenimente care au adunat peste 10.000 de participanți din diverse domenii.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous TOR // Companie care prestează servicii hoteliere și de alimentare
Next Războaie culturale în vremuri de polarizare: program de prelegeri, ateliere și proiecții
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + four =