Dezvoltare personală: Fii organizator comunitar în Codru sau Durlești


dezvoltare personala voluntar comunitar

Dezvoltare personală: Vrei un municipiu confortabil și frumos: cu drumuri reparate și trotuare accesibile pentru toți, curat, sigur pentru noi și cei apropiați nouă, cu transport public calitativ, cu spații de agrement și terenuri de joacă. În capitală și în suburbii? Implică-te!

Primăriamea.md crede că locuitorii trebuie să se implice mai activ și, împreună cu autoritățile, să rezolve problemele locale. Începe în Codru și Durlești.

Primăria MEA vrea să formeze un grup de organizatori comunitari în Codru și Durlești – cetățeni care vor pune presiune pe autorități pentru ca problemele celor 2 localități să fie rezolvate. 

Cine poate să se înscrie:

  • cei care au dorință de a schimba lucrurile în Codru sau Durlești;
  • cei care au câteva ore pe lună pentru a participa la instruiri și exerciții în teren.

Experiența anterioară, studiile, vârsta, apartenența la alte organizații sau la partide nu contează. 

Ce vei învăța și ce vei face:

  • cum să mobilizezi comunitatea: cum să găsești cetățeni care vor să rezolve problemele localității, cum să îi motivezi să se implice, cum să organizezi discuții și consultări publice etc. 
  • cum să comunici cu autoritățile: cum să faci solicitări de informație, cum să scrii petiții, cum să te pregătești pentru discuții cu aleșii locali sau funcționarii publici, cum să pui presiune pe ei, în caz că problema nu este rezolvată;
  • cum să monitorizezi activitatea administrației publice locale: să urmărești că problemele puse pe agendă vor fi rezolvate eficient și transparent; 
  • cum să comunici succesele activității prin dezvoltarea de materiale informative (foto, video, ziare/pliante), prin distribuirea mesajelor pe rețelele de socializare, prin realizarea campaniilor de informare.

După încheierea programului, membrii activi se vor putea alătura echipei Primăria Mea. 

Perioada: decembrie 2019 – martie 2020

Data-limită de înscriere: 2 decembrie, 2019, ora 17.00

Modalitate de înscriere: Completează formularul de înregistrare pentru a deveni organizator comunitar în Codru sau Durlești.

Pentru mai multe detalii contactează organizatorii pe adresa electronică primariamea@gmail.com sau pe paginile Facebook Primăria Mea – or. Codru și Primăria Mea – or. Durlești.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Previous Concurs de cerere de oferte: servicii IT de integrare CRM
Next Apel de finanțare prin granturi pentru dezvoltarea forței de muncă în sectorul agricol
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *