Despre ce a mers vorba la EcoStart Youth?


Joi, 7 decembrie, la Student Hub, ASEM, a avut loc forumul EcoStart YOUTH, o inițiativă inovatoare în cadrul procesului educational, care a adunat antreprenori, studenți și experți din domeniul sustenabilității pentru a discuta și promova dezvoltarea afacerilor verzi în Moldova.

Inițiativa a fost dezvoltată în cadrul cursurilor universitare, la solicitarea grupei de studenți BA 225, care au dorit aplicația practică a cunoștințelor acumulate la cursurile teoretice.

Cum a decurs evenimentul?

Evenimentul a debutat cu un cuvânt de introducere de la Prorectorul cu activitate didactica ASEM, dr. conf. univ. Casian Angela, și a continuat cu prezentări și ateliere interactive care au subliniat importanța ecologizării IMM-urilor și a economiei verzi. Cu peste 100 de participanți, EcoStart a oferit o platformă dinamică pentru schimbul de idei și cele mai bune practici în domeniul sustenabilității. Istorii de succes ale afacerilor verzi
locale au fost împărtășite de către vorbitori precum Iulia Covaliova de la EcoVisio și Marius Morozan de la Moldrec SRL, inspirând și mobilizând comunitatea de afaceri să adopte practici inovative și responsabile.


Pauzele esențiale de cafea și pauza de masa au fost asigurate de către grupul de studenți de la tehnologia alimentară, care au fost ghidați de către dna dr. conf. Univ. Olga Tabunșic, care au respectat toate normele de alimentare sănătoasă.

Momentul culminant al forumului a fost concursul de generare de idei eco inovative, unde participanți din diverse domenii au prezentat soluții creative pentru provocările afacerilorverzi în Moldova.

Concursul a fost urmat de o tombola entuziastă, premiind participanții cei mai activi cu vouchere generoase. EcoStart nu a fost doar un eveniment, ci o manifestare a angajamentului colectiv față de o Moldova mai verde și mai prosperă. Prin participarea, discuțiile și ideile împărtășite, am demonstrat că dezvoltarea sustenabilă nu este doar o viziune, ci o acțiune concretă spre un viitor responsabil.

Care este importanța forumului?

Succesul forumului reprezintă un semn promițător că, împreună, putem transforma provocările în oportunități de creștere, inovație și prosperitate pentru toți.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Movie Screening: A People's History of the United States
Next Acceptare și înțelegere - activitate offline la Chișinău
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 5 =