Descoperă arta fără prejudecăți la expoziția de pictură și fotografie „I’m art”

genderdoc m, i m art, expozitie, oportunitate

Expoziția de pictură și fotografie „I’m art” se desfășoară în perioada 19 – 26 februarie, la BP „Hașdeu”. Aceasta cuprinde 40 de picturi în diferite genuri și 30 fotografii, este organizată de Centrul de Informații GENDERDOC-M, unica organizație din Moldova care luptă pentru drepturile persoanelor LGBT.

Picturile au fost realizate de beneficiarii GENDERDOC-M în cadrul celor 20 de ateliere, organizate în parteneriat cu spațiul de artă „Cocoșul Roșu”, susținute de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos.

Fiecare atelier a fost o incursiune în curente și mișcări artistice diferite. Astfel, lucrările expuse reprezintă o scurtă istorie a artei, începând cu sec. XIX, de la simbolism și fauvism la suprarealism și artă optică.

Fotografiile expuse sunt realizate de Doina-Romanța Dochițan, o tânără fotografă din comunitatea LGBT. Doina a reușit să se cufunde în atmosfera de lucru a atelierelor, să intre în spațiul creator al participanților, prinzând emoțiile, astfel încât acestea să nu-și piardă din intensitate odată fotografiate.

Scopul acestei expoziții este de a arăta că arta este o dimensiune deschisă, fără limite, străină de prejudecăți, stigmă și fobii. E o lume fără frică, în care există loc pentru oricine.

Toate lucrările expuse vor putea fi cumpărate.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino la evenimentul de lansare a platformei WIN - Women Innovators Network
Next Înscrie-te la „Tekwill Travelers” și beneficiază de susținere în ideile pe care ți le-ai propus
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − five =