Descoperă 5 cele mai neobișnuite case din întreaga lume


case ciudate

Încă de mici copii suntem îndrumați să tindem sprea realizarea visurilor cele mai aprige, indiferent de obstacolele sau dificultățile ce se ascund în calea succesului mult dorit. Pentru unii, scopul vieții consistă din a ajunge unii dintre cei mai buni avocați din țară posibili, iar pentru alții acesta se rezumă la construirea unei dintre cele mai frumoase și deosebite case. Pe măsură ce creștem realizăm că visele noastre pot deveni realitate. Cu un pic de curaj și îndrăzneală unele persoane au reușit să iasă în evidență  construind case ce posedă o arhitectură inedită și diferită de restul modelelor. Pentru mai multe informații, te îndemnăm  să citești articolul de mai jos pentru a fi la curent cu cele mai neobișnuite case din întreaga lume!

Show Cube

Show Cube, cunoscute și ca casele cubice sunt unele dintre cele mai interesante atracții turistice. Aceste invenții sunt situate în Rotterdam, Olanda și realizate de arhitectul Piet Blom. Fiecare cub reprezintă un apartament de 100 m2, însă din cauza pereților înclinați aceasta are impresia că spațiul este foarte mic. În realitate, aceste locuințe au 3 niveluri. La primul etaj este bucătăria și living-room, în cel de-al doilea etaj sunt dormitoare și biroul, iar la nivelul trei este un balcon cu o mini grădină. La moment se află 38 case, printre care una este predestinată turiștilor.

Spiral Forest 

O altă locuință originală ce încântă ochiul de la prima privire este Spiral Forest, situat în Darmstadt, Germania. Acest bloc conține 12 etaje și 105 apartamente. Cel mai interesant este construcția clădirii de către arhitectul austriac Friedensreich Hundertwasser. Acesta a optat pentru o locuință deosebită prin dimensiunile diferite ale ferestrelor. Totodată, aici nu există nici un unghi și deasupra casei cresc copaci, de aici și vine denumirea. Arhitectul s-a inspirat de la natură și în ce ține designul interior, de exemplu o cupolă în formă de bec.

Bungalow

Casa din piatră din districtul Braga, nordul Portugaliei rămâne a fi în continuare o nedumerire pentru unele persoane. Aceasta a devenit virală pe rețelele de socializare datorită arhitecturii acesteia. Casa este construită între două pietre foarte mari, din cauza căreia oamenii consideră că este un photoshop. Locuința este numită bungalow, iar interiorul acesteia este foarte mic, într-un stil rustic. Casa de piatră rămâne a fi o proprietate privată iar accesul pe proprietate este interzis. 

Modern Nautilus

Modern Nautilus, numit și casa de scoică este reprezentarea perfectă a modernizării. Situată în Mexic, arhitectura casei pare o secvență ruptă dintr-un desen animat. Aceasta reprezintă un amestec de bio-arhitectură. Proprietarii locuinței au optat pentru un interior în care vegetația întrece arta contemporană. Pe pereții casei sunt vitralii colorate ce atrag privirea și oferă un aspect inovativ. Exteriorul este la fel de atrăgător ca interiorul datorită formei acesteia. Arhitectul casei a ținut cont să fie construit din ferociment, o structură rezistentă la cutremurile de pământ din regiune. 

Bubble Castle

Bubble castle este o vilă de 1200 m2 pe malul mării Mediterane în Theoule, Franța. Ea se deosebește prin intercalarea exteriorului în interior. Vila include o sală de recepție în care încap 350 persoane, 10 apartamente decorate de cei mai buni designeri din Franța, o piscină,  o grădină și un amfiteatru în care încap circa 500 persoane. În Bubble Castle nu există  unghiuri drepte iar totul este în formă sferică. Însă din păcate în această casă nu locuiește nimeni din cauza că a fost desemnată monument istoric de către ministrul de cultură a Franței. 

Cu puțin curaj și îndrăzneală, casa visurilor tale poate deveni realitate. Cel mai important este să investești și să primești satisfacție din lucrurile pe care urmează să le creezi. În așa mod, vei ieși din monotonie, iar locuința ta poate fi următoarea atracție turistică și un simbol al orașului.

Reporter Youth.md: Spinei Alexandra

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 6 lucruri curioase despre mica Alpaca
Next AMDARIS îți dă întâlnire la UTM alături de specialiști IT
Evelina Ciutac
About the author

Evelina Ciutac

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − thirteen =