Decorarea casei – idei pentru alegerea decorațiunilor


decorarea casei

De obicei, decorarea casei nu este ceva care necesită o investiție mare și nu trebuie făcută în grabă. Modul ideal de a decora o casă este puțin câte puțin, decorând fiecare camera în parte și fără a se stabili obiective pe termen scurt.

Decorarea casei tale îți oferă oportunitatea de a te transforma într-un artist. Cum vopsești, cum aranjezi, ce cumperi, stilul în care vei decora vor reflecta interiorul tău, pasiunile tale. În articolul de mai jos vei găsi câteva reguli și idei de care trebuie să ții cont atunci când o să-ți decorezi casa. 

CÂTEVA REGULI IMPORTANTE ÎN DECORAREA CASEI:

  • Cum alegi culorile:

Cea mai simplă metodă de creare a unor scheme cromatice armonioase se bazează pe teoria culorilor. Poți începe decorarea unei camere alegând fie o schemă monocromatică, fie o schemă de culori analog, fie o schemă de culori complementare. 

  1. Schema monocromatică folosește diverse tonuri și nuanțe ale aceleiași culori, căreia îi poți alătura nuanțe neutre (alb oferă mai multă luminozitate, negru oferă un plus de eleganță, maro oferă o atmosferă caldă). 
  2. Schema de culori analog folosește culori vecine pe Roata Culorilor (verde și verde-gălbui, galben și galben-portocaliu, albastru și violet-albastru, etc). 
  3. Schema de culori complementare folosește culori opuse pe Roata Culorilor (galben-portocaliu și albastru-violet, portocaliu și albastru, etc). 

Un truc simplu la alegerea culorilor este să te inspiri dintr-un obiect sau o decorațiune preferată: un tablou, un covor sau o draperie. Notează-ți nuanțele din compoziția acestuia și repetă-le în decorul camerei.

  • Cum alegi imprimeurile:

Cel mai ușor mod de a integra imprimeurile în decorarea interiorului casei este să evidențiezi printul preferat și să alături culori solide. Însă asta nu înseamnă că nu poți combina mai multe imprimeuri, fără să aglomerezi atmosfera. Trebuie doar să ții seama de niște reguli de bază.

Într-o cameră poți folosi cel puțin trei imprimeuri de dimensiuni diferite (unul mare, unul mediu și unul mic sau unul mare și două mici).

Trebuie să distribui uniform imprimeurile diferite în încăpere. Dacă vrei să așezi două obiecte cu patternuri diferite unul lângă celălalt, încearcă să pui între ele o culoare solidă.

CÂTEVA IDEI DE BAZĂ PENTRU DECORAREA UNEI CASE:

  • Vopseaua pereților casei

Vopseaua pereților este unul dintre cele mai puțin costisitoare lucruri pentru a decora o casă și, în același timp, prin aceasta se obține un impact imediat, deoarece schimbarea este semnificativă. Vopsirea camerelor poate schimba aspectul general al casei și este un proces care poate fi realizat în etape.

Primul pas al procesului de schimbare a pereților unei case este acela de a alege culoarea vopselei; menținând un anumit echilibru cu stilul general al casei; iar dacă se alege o combinație de culori diferite, este important să găsim asemănările.

A vopsi o locuință este o sarcină pe care oricine o poate realiza, fără a fi nevoie să apeleze la experți. Este foarte important ca, înainte de a se începe vopsirea casei; să se facă o pregătire adecvată a pereților.

  • Ferestrele casei

După modificarea aspectului pereților casei; ferestrele devin un obiectiv excelent pentru schimbarea estetică a proprietății. În același timp, anumite tipuri de ferestre oferă nu numai o schimbare estetică; ci și un nivel mai bun de izolare fonică și termică.

Schimbarea ferestrelor din casă implică o investiție economică semnificativă; care va depinde direct de tipul de ferestre alese (geam dublu sau triplu, PVC), precum și de costurile rezultate din instalarea acestora.

Schimbarea ferestrelor unei locuințe nu este o sarcină ușoară, și este de preferat să fie angajați experți care să o realizeze. Procesul de înlăturare a ferestrelor vechi pentru a le pune pe cele noi este de obicei destul de rapid; o echipă de profesioniști calificați poate îndeplini sarcina în doar câteva minute. Cu toate acestea, există câteva aspecte foarte importante care nu ar trebui pierdute din vedere (nivelare, izolație cu spumă etc.).

După schimbarea ferestrelor casei, și așa cum recomandă experții, trebuie să treacă săptămâni bune pentru a face ajustările estetice finale (a pune tencuială pe părțile laterale ale ramelor, sablare, vopsire, etc).

Cred că de multe ori ați auzit expresia „perdelele îmbracă o casă”; și deși este o frază foarte utilizată; este foarte adevărată. Niște perdele frumoase evidențiază aspectul camerelor și nu este o investiție costisitoare.

  • Podelele casei 

Podeaua unei case este un factor cheie, care decorează sau strică aspectul unei locuințe. În trecut, schimbarea podelelor unei proprietăți era foarte costisitoare; cu toate acestea, noile tehnologii și materiale au permis reducerea semnificativă a costurilor implicate.

Podelele laminate sunt o opțiune bună pentru cei care preferă aspectul lemnului, deși nu își pot permite cheltuieli cu materialele și mâna de lucru pentru aceste podele în casele lor. Acest sistem are de asemenea un avantaj, și anume că instalarea sa nu necesită cunoștințe tehnice înalte; pot fi puse în casă de către persoane cu puțină experiență.

Podelele laminate care imită lemnul; pe lângă faptul că nu sunt prea scumpe, facilitează curățarea și conferă proprietății o schimbare radicală a aspectului său.

  • Mobila casei 

Vopsirea pereților produce o schimbare imediată, perdelele îmbracă locuința, iar podelele noi produc impactul radical. Mobilierul este, de asemenea, un element cheie în decorarea unei case și, de asemenea, există opțiuni nu foarte scumpe.

Costul noului mobilier pentru casă nu este singurul element de care trebuie ținut seama, iar funcționalitatea, confortul și ușurința de curățare a acestuia sunt, de asemenea, elemente de luat în considerare.

Există diferite variabile care trebuie luate în considerare; combinate cu nevoi diferite, care condiționează într-un fel sau altul tipul de mobilier dintr-o locuință. Este necesar să se analizeze media de vârstă a locuitorilor casei, gusturile lor personale și ca totul să se combine, menținând armonía necesară pentru a obține o decorare atractivă și funcțională.

  • Elementele diferite pentru decorarea casei

Oglinzile sunt obiecte excelente pentru a fi utilizate în decorarea unei case. Și mai important este faptul că, de obicei, deși nu întotdeauna, acestea sunt destul de ieftine. 

Oglinzile favorizează, de asemenea, atingerea unei dimensiuni spațiale mai mari a camerelor casei; deși în realitate este doar o chestiune de aspect și percepție, ele sunt o soluție foarte eficientă.

Tablourile, lumânările, vazele și diferite elemente decorative pentru locuință pot fi achiziționate puțin câte puțin, îmbunătățindu-se astfel radical aspectul casei într-un timp foarte scurt.

Decorarea locuinței nu implică investiții mari și îmbunătățește aspectul proprietății; permițând în același timp ca locuitorilor săi să se bucure de un nivel mai ridicat de confort.

Decorarea casei întotdeauna într-un fel sau altul îi condiționează pe cei care locuiesc în ea, iar îmbunătățirea aspectului sau decorarea acesteia facilitează obținerea unui nivel mai bun de confort.

Pentru a fi la curent cu toate noutățile youth.md, urmăreste paginile noastre Facebook, Instagram și Telegram !

Reporter Youth.md: Bucur Bianca-Ionela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 7 joburi neobișnuite ce se plătesc surprinzător de bine
Next [Interviu] „Eu am fost creată pentru artă" - Inna Colbasiuc
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × four =