Cum să inițiezi o carieră de succes?


Dorești să afli ce pași trebuie să urmezi, pentru a avea o carieră de succes, dar și care sunt secretele pentru a reuși să inițiezi o carieră de succes? Atunci, acest articol e pentru tine și te invităm să-l citești!

Crearea carierei presupune urmarea unui traseu atât cu momente de apogeu, cât și impedimente. Însă, este important să știi cum să reacționezi, indiferent de situația cu care te confrunți de-a lungul traseului tău.

Astfel, îți propunem câteva recomandări de care poți ține cont în crearea carierei tale de succes:

      1. Autocunoașterea 

Inițial, este primordial să te cunoști pe tine însuți, să-ți sesizezi valorile, competențele, punctele tale tari, dar și punctele slabe. Autocunoașterea este primul pas în luarea unei decizii corecte în spre cariera de succes, deoarece este foarte important ca abilitățile tale, preferințele și punctele forte, să fie valorificare pe parcursul carierei pe care urmează să ți-o creezi.

Estimate Your eLearning Content Development Costs - eLearning Industry

2. Dezvoltarea personală și profesională 

Implică-te în cât mai multe activități de dezvoltare personală și profesională. Prin intermediul acestui gen de activități, vei avea posibilitatea de a-ți consolida și aprofunda cunoștințele în diferite domenii și de a-ți antrena abilitățile și competențele pe care le posezi.

8 lucruri de ştiut despre dezvoltarea personală: nu vei progresa, dacă nu  le vei conştientiza - Om Activ

 3. Informarea 

Informarea este la fel de importantă precum autocunoașterea, deoarece aceasta presupune dobândirea cunoștințelor și informațiile cu referire la viitoarea ta carieră. Astfel, din moment ce ești informat, poți lua decizii corecte. Poți să te informezi de la persoane cu experiență în mai multe domenii sau accesând paginile ce oferă informații referitor la studiile în Republica Moldova sau/și peste hotare, informații despre burse, oportunități de studiere sau aprofundare a cunoștințelor pe care deja le ai într-un anumit domeniu. Totodată, poți participa la diferite training-uri referitor la ghidarea în carieră, pentru a-ți crea traseul pe care ți-l dorești.

Presa din România nu reușește să-și îndeplinească principala  responsabilitate: informarea corectă a publicului (raport CMPF) | Media

4. Cercetarea

Este important să cercetezi orice posibilitățile de dezvoltare în carieră și să fii la curent cu toate oportunitățile pe care le ai. Cercetează mai multe planuri, nu te limita doar la o singură oportunitate. Gândește asupra modalităților de realizarea a fiecărui plan, în baza oportunităților pe care ți le oferă acel proiect și a valorilor pe care le ai. 

Analiza date – Primview

5. Analiza

Un alt pas important este să analizezi toate oportunitățile oferite. De exemplu, poți scrie punctele forte și punctele slabe ale unei idei, astfel încât, să reușești, într-un final, să iei decizia corectă. Cunoscând care sunt beneficiile și riscurile unei alternative, ai posibilitatea de a compara mai multe idei și de a lua hotărârea care te avantajează. 

3 техники анализа проблем | Блог 4brain

6. Conștientizarea greșelilor și revizuirea planului

Eșecul este inevitabil, chiar și în cariera de success. Astfel, odată ce ai greșit, este nevoie să-ți conștientizezi și să-ți accepți greșeala, pentru ca, ulterior, să o poți corecta. În caz că un plan a eșuat, nu te descuraja.
Revizuiește alternativele pe care le ai și țelurile pe care ți le propui să le realizezi de-a cursul carierei tale. Nu-ți fie frică să încerci alte posibilități și autodepășește-te în fiecare zi. Totodată, poți realiza modificări în planul tău, dacă acesta nu a ajuns la așteptările tale. Faptul de a încerca și de a revizui îți vor garanta succesul spre care tinzi.

Cum sa depasesti un esec - Esente de succes

7. Gândirea pozitivă

Nu în ultimul rând, gândește pozitiv! Gândurile se materializează, se reflectă în pașii pe care-i realizăm. Percepțiile negative te vor influența să fii descurajat, să nu mai ai încredere în propriile forțe, fapt ce te va determina să iei decizii incorecte și să deviezi din traseul tău spre o carieră de succes. Astfel, indiferent de momentele cu care te confrunți, este esențial să ai convingerea că vei reuși, dacă îți dorești acest fapt din tot sufletul. 

Gandirea pozitiva - un mod de viata | La-Psiholog.ro

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter: Postica Constantina
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află mai multe despre partea întunecată a culturii influencing
Next Cele mai solicitate joburi în viitorul monopolizat de tehnologie
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 12 =