Conferința națională „Reziliența în timpuri de criză” pentru reprezentanții OSC-urilor


conferința națională pentru reprezentanții osc

Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) invită reprezentanții organizațiilor societății civile (OSC) și activiștii civici din Republica Moldova la conferința națională „Reziliența în timpuri de criză” care va avea loc la 2-4 septembrie 2020 (miercuri – vineri) în regim ONLINE pe platforma Zoom.

Evenimentul își propune ca subiectele discutate la conferință să ajute reprezentanții OSC-urilor din Republica Moldova să-și îmbunătățească metodele de lucru și să găsească soluții la problemele stringente cauzate de pandemia COVID-19.

Conferința națională are drept scop:

Crearea unei platforme de discuții pentru OSC-uri care să învețe din bunele practici de depășire a provocărilor impuse de criza COVID-19, să împărtășească povești de solidaritate și să se implice în dialog cu partenerii de dezvoltare care joacă un rol activ în dezvoltarea sectorului OSC în Republica Moldova. Conferința va cuprinde, de asemenea, „subiecte fierbinți”, cum ar fi prevederile legii cu privire la organizațiile necomerciale recent adoptată și ce noutăți introduce aceasta sectorului necomercial. Obiectivul general al conferinței este de a promova un mediu de activitate propice pentru societatea civilă din Republica Moldova.

Când va avea loc conferința?

În zilele de 2-4 septembrie 2020, doritorii vor putea să participe la sesiuni plenare și prezentări individuale care vor aborda subiecte precum rolul societății civile în timpuri de criză, problemele și nevoile OSC-urilor, colaborarea cu cetățenii și donatorii, comunicarea în condiții de criză, securitatea digitală și combaterea dezinformării etc. (programul este afișat mai jos).

Doritorii de a participa la eveniment sunt rugați să completeze formularul de înregistrare disponibil aici. Participanții se pot înregistra la oricare dintre sesiunile de care sunt interesați. Mai multe persoane din aceeași organizație se pot înscrie la eveniment (locurile nu sunt limitate). Persoanele înregistrate vor primi prin e-mail link-ul Zoom pentru conectare.

Cum poți participa:

Termenul-limită pentru completarea formularului este 26 august 2020 (miercuri), ora 23.59.

Conferința va avea loc ONLINE pe platforma Zoom și va fi accesibilă doar pentru persoanele înregistrate la eveniment.

Limba de lucru va fi limba română cu traducere simultană în limba rusă. Sesiunea plenară „Dialog cu donatorii” va avea traducere simultană în română-rusă-engleză.

*Notă: Toate sesiunile vor fi înregistrate de CRJM.

Conferința națională pentru OSC-uri „Reziliența în timpuri de criză” este organizată în cadrul proiectului „Promovarea supremației legii prin monitorizare de către societatea civilă”. Implementat de CRJM cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Descoperă mai multe oportunități și evenimente, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Descoperă noi metode participative de interacțiuni online la un eveniment pentru tineri
Next American Spaces Moldova a lansat programul de voluntariat pentru tineri din întreaga țară
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =