Concurs de granturi mici pentru mass-media regionale


Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT, creat de Asociația Presei Independente (API) și FOJO Media Institute (Suedia) anunță ediția a doua a concursului de granturi mici pentru dezvoltarea capacităților tehnice ale instituțiilor mass-media regionale independente (ziare, TV/Radio, portaluri de știri). Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT este parte a Școlii de management și publicitate pentru mass-media regionalelansată în anul 2019.

Din Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT vor fi oferite până la 4 (patru) granturi mici de până la 2200 EURO fiecare, care vor putea fi solicitate de redacțiile instituțiilor mass-media regionale independente (ziare, TV/Radio, portaluri) din R. Moldova pentru următoarele scopuri:

  • consultanță și asistență tehnică pentru îmbunătățiri IT (servicii de programare și dezvoltare IT, web design, aplicații pentru publicitate online, alte setări și îmbunătățiri tehnice);
  • procurarea softurilor necesare;
  • procurarea echipamentului necesar pentru consolidarea capacității tehnice (cu specificarea exactă a parametrilor tehnici).

Granturile NU vor putea acoperi cheltuieli salariale pentru colaboratorii redacției, cheltuieli administrative și de coordonare, costurile de producție ale redacției.

Concursul este deschis tuturor instituțiilor mass-media regionale independente, însă redacțiile care au participat la diferite etape ale Școlii de management și publicitate vor avea prioritate.

Dosarul de participare la concurs va include următoarele documente obligatorii:

  • Cererea de finanțare, completată în baza formularului standard (descărcați AICI);
  • Bugetul detaliat, completat în baza formularului standard (descărcați AICI);
  • Extras din registrele de stat privind proprietarii/administratorii persoanei juridice, eliberat cu cel mult trei luni până la data depunerii dosarului.

Redacțiile beneficiare de granturi mici vor încheia un contract cu API, obligându-se să utilizeze sursele oferite în strictă conformitate cu destinația aprobată inițial și să prezinte rapoarte narativ și financiar de realizare a proiectului. Perioada de implementare: cel mul 4 (patru) luni.

Dosarul de participare la concursul de granturi mici va fi transmis la adresa electronică api@api.md, cu mențiunea „Fond asistenta tehnica”.

Data limită de acceptare a dosarelor: 2 decembrie 2021, ora 18.00.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Science Club Moldova te invită la un nou eveniment: Ce? Unde? Când?
Next Expoziție la Muzeul Național de Istorie a Moldovei „Copilăria în Gulag”
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × two =