Companiile din industria IT pot obține finanțare pentru proiecte ce susțin comerțul electronic


comerțul electronic în RM soluții IT

Proiectul TEKWILL este în căutare de soluții pentru dezvoltarea comerțului electronic. Respectiv, sunt invitate companiile din industria IT, să depună dosarele pentru a obține finanțare pentru soluții sau proiecte IT (existente, în curs de dezvoltare, concepte noi), menite să stimuleze comerțul electronic în Moldova.

Pandemia de COVID-19 a produs efecte fără precedent în mediul de afaceri din Moldova. Aproape toate sectoarele economiei tradiționale au suferit în mod semnificativ, în mare parte din cauza măsurilor de restricție impuse la nivel global, care au dus la o scădere masivă a veniturilor în afaceri. În situația unei crize fără precedent, comunitatea de business a trebuit să identifice soluții de urgență pentru a continua activitatea companiilor, iar comerțul electronic s-a dovedit a fi singura alternativă pe termen scurt. În condițiile schimbării regulilor de joc, pe termen lung e necesară o nouă abordare strategică de business.

Apel către companii privind identificarea soluțiilor

Sprijinind dezvoltarea industriei IT și oferind expertiză constantă în ultimii 5 ani, TEKWILL consideră că tehnologiile informaționale sunt cheia viitoarei remodelări a mediului de afaceri. În acest sens, Proiectul a lansat un apel către companiile din industria IT, care își pot depune dosarele și obține finanțare pentru soluții sau proiecte IT (existente, în curs de dezvoltare, concepte noi), menite să stimuleze comerțul electronic în Moldova.

Proiectele propuse ar trebui să răspundă unei probleme critice care vizează comerțul online în Moldova și să poată acoperi mai multe sectoare: guvernamental, piețe ale comerțului electronic, companii de logistică, instituții financiare, tehnologii informaționale etc. De asemenea, soluțiile propuse ar trebui să fie puse în aplicare în conformitate cu viziunea TEKWILL privind comerțul electronic – accentul să fie pus pe componenta tehnologică.

Inițiativele vor beneficia de suport financiar după modelul de co-finanțare. Vezi mai multe informații aici.

Exprimarea interesului și termenul-limită

Participanții își pot exprima interesul de a participa și propune oferte până în data de 12 iulie 2020, la ora 18:00 (ora Moldovei). 

Ofertele pot fi prezentate tipărite (la adresa: Tekwill, str. Studenților, 9/11) și/sau în format electronic (prin e-mail la mnemciuc@ict.md și cc: achirita@ict.md), în atenția Mariei Nemciuc, manager de asistență antreprenorială, și a Anei Chirița, director de proiecte strategice și coordonator de proiect TEKWILL.

Întrebările referitoare la cerințele tehnice sau administrative ale acestui apel pot fi transmise până la 7 iulie 2020, ora locală a orașului Chișinău, prin e-mail la achirita@ict.md. Întrebările trebuie depuse în scris; apelurile telefonice nu vor fi acceptate.

Proiectul TEKWILL – Revoluția începe!

Programul național „Startup Moldova” este parte a Proiectului TEKWILL, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. „Tekwill” a fost creat în anul 2017 ca Centru de Excelență al sectorului ICT din Moldova, având drept scop principal alinierea domeniului la cerințele curente ale pieței.

Pentru a continua să contribuie la creșterea competitivității industriei IT și a altor sectoare strategice ale economiei, centrul și-a extins domeniile de activitate, devenind în 2019 un proiect complex la nivel național, cu sloganul „Revoluția începe!”

Obiectivul de bază al Proiectului TEKWILL, în calitatea sa de platformă dedicată progresului sectorului IT, este de a asigura un impact major asupra dezvoltării economice a țării, prin îmbunătățirea capacităților antreprenoriale și educaționale ale societății, dar și prin sporirea potențialului de cercetare și dezvoltare al instituțiilor de învățământ, în conformitate cu cererea de pe piața IT.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Programul Civil Society Scholar Awards oferă suport doctoranzilor și cadrelor academice
Next #PrinMoldovafărăhartă Vizitează Pădurea Domnească și Zimbrăria!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply