Cinci grupuri muzicale și interpreți ce-ți vor aduce positive vibes prin muzica lor


muzica

Ne place muzica pentru că datorită ei ne simțim bine. Studiile au arătat că atunci când ascultăm muzică, creierul nostru eliberează dopamină, ceea ce la rândul nostru ne face fericiți. Ești în căutare de un nou playlist sau poate noi comori muzicale la pachet cu motivație ? Uite că vin cu o sugestie pentru tine – interpreți și grupuri în compania muzicii cărora te vei simți într-o ambianță soft și liniștită, exact cea necesară pentru studii, meditație sau alte activități „with yourself”.

1. Seafret

Seafret este un duet muzical britanic format din cântărețul Jack Sedman și chitaristul Harry Draper, din Bridlington, East Riding of Yorkshire. Despre denumirea grupei aceștia spun că au ales-o în cinstea locului natal (lângă mare) și a unui element de pe chitară „fret”, mai târziu descoperind că are și o referire la ceața care vine din Marea Nordului în timpul verii. Piese populare: “Atlantis”, “Be There”, “Oceans”, “Give me something”, “Wildfire”etc.

muzica

2. Lorde

Ella Marija Lani Yelich-O’Connor (numele real) este o cântăreață și compozitoare din Noua Zeelandă. Inspirându-se din aristocrație pentru numele ei de scenă, este cunoscută pentru faptul că a folosit stiluri muzicale neconvenționale și compunere melodică profundă, de asemenea și pentru versurile cu o viziune mondială matură. Piese populare: “Royals”, “Yellow Flicker Beat”, ” Homemade Dynamite”, “Hard Feelings”, “Hard Feelings” etc.

3. The Lumineers

The Lumineers este o trupă americană de folk rock/ indie folk/americana cu sediul în Denver, Colorado. Membrii fondatori sunt Wesley Schultz (vocală, chitară) și Jeremiah Fraites (tobe, percuție, pian). Violonista și vocalista Neyla Pekarek (violoncel) s-a alăturat trupei în 2010 și a fost membră până în 2018. Piese populare: “Ho Hey”, “Ophelia”, “Stubborn Love”, “Sleep On The Floor”, “Cleopatra” etc.

muzica

4. Novo Amor

Ali John Meredith-Lacey , mai cunoscut ca Novo Amor, este un multi-instrumentist galez, cântăreț, compozitor, designer de sunet și producător. Novo Amor este portughez pentru New Love. Artistul a confirmat într-un tweet că numele avea o origine “portugheză / latină”  și  a declarat într-un interviu că a trecut printr-o despărțire în 2012 înainte de a începe să producă muzică și asta a dus la acest nume, întrucât și-a găsit „noua iubire” în muzică. Piese populare: “Anchor”, “Birthplace”, “Carry You”, “Opaline”, “State Lines”, “Anniversary” etc.

muzica

5. Kodaline

Kodaline sunt o trupă de rock irlandeză. Cunoscută inițial ca 21 Demands, trupa și-a adoptat numele actual în 2012 pentru a coincide cu schimbarea muzicii lor. Grupul este format din Steve Garrigan, Mark Prendergast, Vincent May și Jason Boland. Piese populare: “All I Want”, “High Hopes”, ” Love Like This”, “Wherever You Are”, “Saving Grace”, “Brother” etc.

Oamenii ascultă muzică dintotdeauna, chiar luând în considerare și sunetele naturii pe care deseori le foloseau ca un mijloc de comunicare, înainte de a se dezvolta cuvintele. Conform unor cercetări s-a demonstrat că muzica afectează chiar modul în care vedem imaginile vizuale.

Muzica are și o mulțime de alte beneficii pe lângă faptul că generează emoții, așadar, după ce ai citit acest articol îți propun să mergi pe YouTube și „să faci o testare” pieselor enumerate mai sus. Iar pentru alte lucruri interesante pentru tine fă o vizită paginii noastre de Facebook sau Instagram.

Reporter Youth.md: Vașciuc Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Acum poți deschide propria afacere! Vezi ce fonduri nerambursabile poți accesa în 2021
Next Workshop pentru tineri despre „Creativitate și lucru în echipă”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + thirteen =