Cinci desene animate ce te vor face sa te simți din nou copil


desene animate recomandări

Plăcerea de a fi copil ne este mereu furată de circumstanțele vieții cotidiene. Însă niciodată nu e târziu să trăiești sentimentul colorat al copilăriei. De datoria ta e să îți amenajezi frumos odaia transformând-o într-o mini sală de cinema. Aprovizionează-te cu popcorn dulce si sucuri delicioase, iar eu o să-ți propun o lista de 5 desene animate ce merită de vizionat, pentru că o să-ți încălzească sufletul.

1. Rapunzel

Când cel mai căutat bandit al regatului Corona, Flynn Rider, se ascunde într-un turn misterios, este luat ostatic de Rapunzel, o frumoasă captivă acolo, cu părul de aur, lung și cu puteri magice. Rapunzel, care caută biletul de ieșire din turnul unde a fost ferecată timp de 18 ani, face o înțelegere cu șarmantul hoț și pun amândoi la cale un plan de evadare, alături de un cal isteț pe nume Maximus, și un cameleon protector al fetei pe nume Pascal, permanent însoțiți de o gașcă de tâlhari.

2. Ratatouille

Ratatouille este un film animat, din 2007, creat de Pixar și distribuit de Walt Disney Pictures. El este al 8-lea film produs de Pixar și a fost regizat de Brad Bird. Titlul se referă la o mâncare franțuzească ce este servită spre sfârșitul filmului dar este și un joc de cuvinte referitor la specia personajului principal al filmului.

Filmul urmărește aventurile lui Remy, un șobolan ce visează să devină bucătar și încearcă să-și atingă scopul printr-o înțelegere cu un băiat ce duce gunoiul de la un restaurant din Paris. Ratatouille a fost lansat pe 29 iunie 2007 în SUA și, printre alte premii, a câștigat Academy Award for Best Animated Feature. Premiera românească a avut loc pe 7 septembrie 2007, în varianta dublată și subtitrată, fiind distribuit de Prooptiki, ulterior filmul este disponibil pe DVD și Blu-Ray, distribuit de Prooptiki și Provideo.

3. Abominable

Când adolescenta Yi (Chloe Bennet) găsește un tânăr Yeti pe acoperișul casei, ea și prietenii ei, Jin (Tenzing Norgay Trainor) și vărul lui, Peng (Albert Tsai) îl poreclesc „Everest” și pornesc toți într-o aventură cu scopul de a reuni această magică ființă cu familia ei, aflată în cel mai înalt punct de pe Pământ. Yeti s-a rătăcit prin lumea noastră, și are nevoie de ajutor ca să se poată întoarce în lumea lui magică.

După ce-și iau la revedere de la mama și bunica lui Yi, cei trei prieteni se vor strădui să fie întotdeauna cu un pas înaintea lui Burnish (Eddie Izzard), un bancher putred de bogat care vrea să prindă un Yeti. Un alt personaj-cheie este Dr. Zara (Sarah Paulson), zoologista care încearcă să-l ferească pe Everest de patronul ei și să-l ajute să se întoarcă la familia lui.

4. Lilo și Stich

Lilo și Stitch este un film de animație și serial animat difuzat, în România, de Disney Channel și TVR1 și disponibil pe DVD. Premiera românească a filmului a avut loc pe 20 septembrie 2002, în varianta subtitrată, fiind disponibil și pe DVD din 31 ianuarie 2008.

Serialul a migrat la Disney Channel de la Disney Junior în 2016.

Lilo este o fetiță hawaiiană care adoptă un „cățel” ciudat căruia îi pune numele Stitch. Stitch este de fapt o creatură extraterestră scăpată de pe o planetă îndepărtată, aterizată pe Pământ. Prin dragoste, credință și „ohana” (conceptul hawaiian pentru familie), Lilo îl ajută pe Stitch să devină un personaj cald și simpatic căruia să-i pese de cei din jurul său.

Coloana sonoră include melodii de Elvis Presley.

5. Deasupra tuturor

Deasupra tuturor (în engleză Up) este un film  de animație produs în anul 2009 de studiourile Pixar și distribuit de Walt Disney Pictures. Regizat de Pete Docter, filmul spunea povestea unui septuagenar pe nume Carl Fredricksen și a micului cercetaș, Russell . Hărțuit de constructorii care-i înconjoară casa cu zgârie-nori, Carl, un septuagenar, își ia zborul cu tot cu casă, susținut în aer de o mulțime de baloane multicolore. 

Planul bătrânului, care vrea să-și țină și o promisiune făcută soției lui decedate, aceea de a explora lumea întreagă, are o singură hibă: în momentul „decolării”, pe prispa casei lui se află și un entuziast puști de opt ani. Filmul este co-regizat de Bob Peterson, iar muzica este compusă de Michael Giacchino. Premiera românească a avut loc pe 12 iunie 2009 în varianta 3D, dublată și subtitrată.

Filmele, pictura, muzica, literatura sunt o artă ce fuzionează frumos. Desene animate sunt o artă individuală, puțin spus frumoasă. Întruchipează o inteligență superioară de a îmbrățișa limbajul definit copiilor și probleme sociale și morale demne de abordat. Toate sunt exprimate prin farmecul culorilor, formelor, personajelor pentru care involuntar dezvoltăm o pasiune și afecțiune.

Sper că această listă va fi nu doar un weekend cinematografic captivant, ci chiar un impuls spre a explora lumea desenelor animate ce îți aduce mai multă lumină în suflet.

Sperăm că informaţia propusă a fost utila şi nu vei ezita să ne lași un feed-back. Te invităm să citeşti şi alte articole pe portalul Youth.md şi să accesezi paginile noastre de Facebook  și  Instagram.

Reporter: Zlatov Magdalena
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vrei să afli cum creezi un podcast? Participă la o instruire gratuită
Next Concurs Internaţional de Video dedicat celebrării Zilei Vecinătăţii UE
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + eleven =