Chişinăul Citeşte – un program de întâlnire şi discuţii cu scriitori diferiţi pentru vârste diferite

Oportunităţi pentru tineri, lectură, BMBPH

Programul de lectură Chişinăul citeşte, ajuns la ediţia a XV-a, va avea loc marți, 24 iulie 2018, ora 11.00, în incinta Filialei „Transilvania”a Bibliotecii „BP Hașdeu”. Conceptul își propune constituirea unei comunități de cititori‚ prin promovarea valorilor literare și artistice autohtone și educarea culturii lecturii pentru chișinăuieni.

Evenimentul include transmiterea estafetei de la scriitorii ediției precedente spre autorii propuși pentru ediția a XV-a. În acest an chișinăuienii vor avea posibilitatea să citească, să se întâlnească , să discute cu autorii următoarelor cărți:

  • Cenușă rece, autor Mihaela Perciun (pentru adulţi);
  • Universuri paralele, autor Marcel Gherman (pentru adolescenţi);
  • În ospeție la ursulețul Marmi, autori Mircea Grecu, Jana Grecu (pentru copii).

Programul de lectură Chişinăul citeşte  promovează şi încurajează lectura ca mijloc de dezvoltare culturală şi creativă, valorifică experienţa de lectură a comunităţii chişinăuiene, orientează cititorul spre valorile literare şi artistice autohtone.

Pe parcursul anului în toate filialele se va organiza diverse activităţi cu publicul: prezentări de carte, întâlniri cu autorul/autorii volumului lecturat, dis­cu­ţii/dezbateri, ore de lectură, înscenări teatralizate, activitate expozițională etc.

Pentru a cuprinde mai mulţi cititori programul, iniţial conceput doar pentru un singur titlu de carte, s-a extins pentru mai multe categorii de utilizatori: copii, adolescenţi şi adulţi.

Programul se desfăşoară în cadrul BM din anul 2004, utilizatorii lecturând mai multe publicaţii.

La eveniment vor fi prezenți: autorii cărților, critici literari, scriitori, editori şi bibliotecari, care vor comunica aspecte referitoare la cărţile incluse în program, vor provoca la lectură şi vor răspunde la întrebări.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job// Paralela 45 din Chişinău angajează agent de turism
Next Oportunitate pentru tinerii jurnaliști de a participa la a 18-a Conferință Internațională Anticorupție de la Copenhaga
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × three =