Nimeni nu este perfect, toată lumea face greșeli la un moment dat. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de conducerea unei afaceri, greșelile pot fi costisitoare, mai ales dacă se întâmplă să fii freelancer. A fi propriul tău șef este grozav, dar înseamnă mult mai multă responsabilitate și a fi responsabil personal pentru fiecare eroare pe care o faci. Următorul articol își propune să evidențieze cele mai mari 10 greșeli pe care le poate face un freelancer și vă sugerează modalități de a le evita.
LIPSA TERMENELOR-LIMITĂ
Să începem cu ceva care este cu adevărat simplu, dar care ar putea pierde cu ușurință un client dacă este neglijat – termenele limită. Unii freelanceri tind să creadă că trimiterea muncii lor cu una sau două zile mai târziu decât s-a convenit inițial nu va face prea mult rău.
În unele ocazii rare, o astfel de opinie poate fi chiar valabilă – dar livrarea lucrării cu întârziere va avea cu siguranță un efect negativ asupra modului în care clienții vă percep. Termenele-limită sunt acolo pentru a le păstra. Dacă nu respectați termenul limită convenit inițial, veți fi considerat nesigur. Și nimeni nu vrea să facă afaceri cu un freelancer care nu își poate gestiona propriul timp și nu poate livra în timp util.
NEGLIJAREA MARKETINGULUI
Marketingul este esențial pentru a construi o carieră de freelancer de succes. Din păcate, cei mai mulți oameni tind să o neglijeze odată ce contractele încep să vină. Aceasta este o eroare gravă – marketingul ar trebui făcut în orice moment, la bine sau la rău.
Dacă vă actualizați doar pagina profesională de Facebook, site-ul personal sau blogul de fiecare dată când aveți probleme financiare, va veni momentul când va fi pur și simplu prea târziu. Rămâneți în fruntea marketingului dvs. și fiți acolo în orice moment, arătați motivația și abilitățile dvs.
LUCRUL FĂRĂ CONTRACT
Ca liber profesionist, un contract este garanția sută la sută că munca ta nu rămâne neplătită. Dacă un client decide brusc că nu mai are nevoie de serviciile dvs., ar trebui să plătească totuși pentru serviciile oferite până acum, chiar dacă proiectul nu este finalizat.
Pe lângă faptul că vă asigurați că un client este obligat legal să vă ajute, un contract este un semn de profesionalism pentru cei cu care lucrați. A avea un acord scris vă va scuti de multe bătăi de cap, lipsa contractului nu este doar un aspect de nesiguranță, dar și un indiciu negativ pentru clienți.
LUCRUL CU CLIENȚII GREȘIȚI
Când vremurile sunt grele și chiar ai nevoie de un contract, neglijarea cercetărilor despre clientul tău ar părea ceva firesc, dar tocmai aici se ascunde una dintre cele mai mari greșeli ale freelancerului. La o primă întâlnire cu un potențial client, comunicarea trebuie privită ca un interviu bidirecțional, în care tinzi să te asiguri că cei cu care lucrezi sunt profesioniști și serioși în ceea ce privește munca pe care o doresc.
Dacă acele semnale roșii încep să apară și bănuiești că un client ar putea întârzia plata, încearcă să-și escrocheze drumul spre ea sau pur și simplu va fi extrem de enervant, renunță înainte de a fi prea târziu.
DEZORGANIZAREA
Să-ți conduci afacerea singur ca freelancer înseamnă că trebuie să faci totul, mai ales la începutul unei cariere. A menține totul organizat va fi extrem de util dacă doriți să pierdeți mai puțin timp privind prin grămezile de hârtie de pe birou și mai mult timp pentru a vă construi efectiv cariera. Fie că este vorba despre gestionarea finanțelor, a facturilor, a ofertelor de muncă sau a muncii efective pe care trebuie să o faci, organizarea îți va economisi cu adevărat mult timp.
Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!
Reporteră Youth.md: Berehoi Laura
No Comment