CELE MAI MARI COMPANII DE COMERȚ ELECTRONIC DIN LUME


Comerțul s-a mutat cu mult timp în urmă din lumea offline în cea online, în ziua de azi milioane de oameni folosind deja serviciile de cumpărături online de produse sau servicii pe diferite site-uri. Există companii mari de comerț care nu mai au nevoie de promovare online pentru ca sunt deja cunoscute în întreaga lume. Aceștia au milioane de produse pe care le vând în întreaga lume prin diferite modalități de transport. De unele dintre ele cu siguranță ai auzit, însă iată care sunt  cele mai mari companii de comerț electronic din lume:

1.Amazon

Fondată în 1994 în Seattle de către Jeff Bezos, Amazon este compania care a devenit în ultimii ani un nume atat de cunoscut atunci când vine vorba despre cumpărături online. Această companie are în prezent cele mai mari venituri din lume cu toate ca începuturile sale nu au fost prea remarcabile, la început fiind nu mai mult decat o librărie online.

Fondatorul își aminește chiar și titlul primei cărți pe care a vândut-o din garajul sau în iulie 1995 “Conceptele de fluide și analogiile creative: Modele computerizate ale mecanismelor fundamentale ale gândirii.”

2. Jingdong

Această companie de comerț electronic care operează din Beijing este prima dintre cele trei companii chineze importante pe care le enumerăm. Rivalat de Alibaba, cel mai popular, Jingdong are peste un sfert de miliard de utilizatori inregistrați în 2020. Compania a fost fondată în 1998 și a început să tranzacționeze online șase ani mai târziu. Astăzi, compania iși marcheaza sistemul de livrare de înaltă tehnologie, format din roboți si drone.

Acum, dacă măsurăm capitalizarea de piață, JD.com este semnificativ mai mic decât Alibaba. Cu toate acestea, dacă o evaluăm după veniturile din anul trecut, JD.com a avut peste 15 miliarde de dolari în plus. Daca comparăm numărul de angajați, JD.com are peste 137.000, în timp ce Alibaba are în prezent putin peste 65.000.

Jingdong-ul intenționează să construiască aeroporturi pentru drone. Au făcut chiar și o echipă cu oameni de știință pentru a proiecta drone care ar putea transporta mărfuri cu o greutate de pană la o tonă.

3. Alibaba

Puțini oameni nu au auzit despre povestea de succes a lui Jack Ma, fondatorul Alibaba Group. Dupa ce a fost respins de la peste 30 de posturi la începutul anilor 1990, a început să creeze site-uri web pentru companii cu soția sa și un prieten. Afacerea a crescut exponențial și în anul 1999 a fost fondat Grupul Alibaba, cel mai mare retailer din lume în prezent care operează în peste 200 de țări.

4. eBay

Cunoscutul logo al eBay-ului este pentru mulți un simbol al anilor 1990. Această companie a fost una dintre primele companii de succes care au epitomizat cumpărăturile online. Compania a fost fondată în 1995 in San Hose, California, iar cea mai distinctivă caracteristica a acesteia este funcția de licitație online, alături de o opțiune convențională de cumpărare imediată.

O dată s-a întamplat ca un întreg oraș să fie vândut pe eBay. S-a întâmplat în 2012, când doi cumpărători vietnamezi au achiziționat orașul Buford din Wyoming pentru suma de puțin sub un milion de dolari.

5. Rakuten

Rakuten este o companie japoneză de e-commerce lansată în 1997. Aceasta operează cea mai mare bancă online din Japonia, pe langă cumpărăturile online și plățile cu cardul de credit. In total, Rakuten Group administrează aproximativ 70 de companii, de la aplicația de mesagerie instantanee Viber utilizate pe scara largă (cunoscută oficial ca Rakuten Viber în 2017) până la logo-ul lor pe tricourile FC Barcelona.

Rakuten s-a asociat cu Walmart în Japonia pentru a livra produse alimentare care pot fi achizitionate online si livrate la ușa utilizatorului printr-o întreprindere comună Walmart-Rakuten.

6. B2W Companhia Digital

Această companie de retail online cu sediul în Brazilia este cea mai mare de acest fel din America Latina. B2W Companhia Digital deține o cotă de piață de 50%. A fost fondată în 2006 și este foarte competitivă, deținând numeroase site-uri de cumpărături. B2W a anunțat recent o mutare pe piața americană.

Brandurile B2W Digital Americanas.com, Submarino, Shoptime, SouBarato, Digital Finance, Submarino Finance si B2W Services se mândresc cu o gamă largă de servicii, inclusiv, dar fără a se limita la: telesale, cataloage, TV, internet și canale de distribuție a ziarelor.

7. Zalando

Destul de surprinzator, aceasta este prima companie europeana de comerț online. Sediul central al lui Zalando se afla la Berlin și au predominant magazine online care vând articole de modă, precum îmbrăcăminte și încălțăminte.

8. Groupon

Această companie americană de e-commerce lansată la Chicago în 2008 a modificat conceptul de cumpărături online cu reducerile de grup. Cum funcționează? Iși conectează abonații la afaceri locale dintr-unul din 500 de orase din întreaga lume. Principiul este simplu: utilizatorii obțin o reducere, iar proprietarii de afaceri cresc veniturile; este o situație câștig-câștig.

În 2012, CBS a creat un sitcom despre doi tipi care lucrează în Groupon, numit Friend Me. Spectacolul nu a difuzat niciodată și a fost anulat un an mai tarziu.\

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Fecebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu  toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Teodor Zaporojan

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Fabulele și semințele de adevăr pe care le conține
Next AFLĂ DESPRE DEJA VU SAU AMINTIRILE DIN VIITOR
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply