5 cântece care te vor motiva să înveți limba germană


limba germană
Beautiful woman dancing to the music against coloured wall

Muzica este un instrument mnemonic extrem de util în procesul de învățare a unei limbi străine. Aceasta ajută la îmbunătățirea pronunției și la memorarea unor cuvinte și expresii noi sau chiar a unor reguli de gramatică. De asemenea, cântecele vă pot familiariza cu diversele accente prezente în cadrul unei limbi.

Urmărește articolul de mai jos pentru a afla despre câțiva artiști, care te pot ajuta să înveți limba germană mai ușor:

AnnenMayKantereit

AnnenMayKantereit sau AMK este o formație rock din Köln, Germania. Formația este cunoscută pentru vocea aspră a vocalistului Henning May. Cel mai recent album al lor, 12, a fost lansat în noiembrie 2020. Acești au mulți fani și în afara Germaniei, deoarece cântecele lor sunt simple și pot fi ușor înțelese. Cu ajutorul piesei anexate mai sus, de exemplu, puteți să învățați cum se numără de la 21 la 30 în limba germană.

Kraftklub

Kraftklub este o formație din Chemnitz, Germania. În piesele lor, aceștia combină genurile rock și indie cu o tehnică de a cânta numită Sprechgesang, asemănătoare recitativului. Cel mai recent album al lor, Keine Nacht für Niemand, a fost lansat în 2017. Datorită pronunțării clare a versurilor, acestea pot fi înțelese și repetate cu ușurință. Piesa anexată mai sus vă poate ajuta să formulați o dorință și o negație în limba germană.

Nena

Gabriele Susanne Kerner, cunoscută ca Nena, este o cântăreață germană de muzică pop. Ea a devenit recunoscută la nivel internațional datorită piesei 99 Luftballons, un cântec de protest anti-război. Cel mai recent album al ei, Licht, a fost lansat în 2020. Piesele ei, de asemenea, au versuri simple, iar datorită melodiei anexate mai sus, veți ști cum sună denumirea filmului „Back to the future” în limba germană. 

Von Wegen Lisbeth

Von Wegen Lisbeth este o trupă indie pop din Berlin, Germania. Uneori, ei folosesc instrumente muzicale neobișnuite, ca de exemplu Glockenspielul, care este asemănător xilofonului. Cel mai recent album al lor numit  [email protected] a fost lansat în 2019. Piesa anexată mai sus vă poate ajuta la structurarea unei rugăminți în limba germană.

Udo Jürgens

Udo Jürgens a fost un cântăreț și compozitor austriac de succes. În 1966 el a câștigat concursul muzical Eurovision cu piesa Merci, Chérie. De asemenea, el a fost un reprezentant remarcabil al genului de muzică Schlager. Piesa anexată mai sus vă poate inspira și motiva să învățați limba germană. Aici găsiți mai multe cântece de artiști austrieci.

Bonus: Cântece în dialectul elvețian al limbii germane

To Athena este proiectul muzical al cântăreței elvețiene, Tiffany Limacher. La moment, aceasta are trei piese cântate în dialectul elvețian al limbii germane: Angscht, Nachtliecht și Nachtliecht II

Artiștii Faber, Sophie Hunger și Dino Brandão și-au înregistrat primul album, Ich liebe Dich, în 2020. Prin intermediul acestuia ei doresc să-și sensibilizeze ascultătorii și să le ofere o stare de bine.

Dacă mai sunteți dornici să descoperiți noi cântece în limba germană, puteți să le găsiți aici (Youtube), aici (Spotify) și aici.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile și materialele disponibile pentru tine!

Reporter: Maria Ciobanu

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Tekwill organizează ateliere despre programare de la zero în 4 orașe din Moldova
Next Participă la Leadership Lab - un program de burse pentru tinerii activi
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × five =