„Cât trăim pe-acest pământ!” jubileul de 40 de ani ai Liceului Teoretic „Ștefan Holban”


Viața unui om este scurtă, dar plină de evenimente și amintiri care, și peste ani, îi răvășesc sufletul și îl întorc acolo de unde a început…îl întorc la școală. Da, anume aici ne formăm ca o personalitate integră, având la bază valori temeinice, implantate cu multă grijă și sârg de către pedagogi.

Jubileul de 40 de ani…

În data de 6 noiembrie Liceul Teoretic ,,Ștefan Holban” a marcat  jubileul de 40 de ani de activitate cu genericul ,,Cât trăim pe-acest pământ…”. Cu prilejul acestei sărbători, în incinta instituției de învățământ au revenit absolvenții liceului, cadre didactice-decani de vârstă și alți oaspeți de onoare, care au dat curs invitației administrației. 

Directorul instituției

 Doamna Tamara Macari, directorul instituției de învățământ a menționat că ,,Astăzi suntem la una dintre cele mai deosebite activități. Alături de o echipă dedicată, pot spune cu certitudine că, în calitate de director, am reușit să continui ideile predecesorilor mei, având aspirația de a menține și plasa instituția de învățământ pe primele locuri din raion. Felicitări cu această sărbătoare. Este un jubileu semnificativ. Vă dorim și ne dorim în continuare succese și realizări frumoase.”     

Programul artisitc

După onorarea simbolurilor de stat a urmat desfășurarea programului artistic, însoțit de un minut de reculegere, dedicat cadrelor didactice, ce nu mai sunt astăzi printre noi, dar care au contribuit la cultivarea generațiilor anterioare. Ulterior, cei prezenți la eveniment au avut parte de prestații pe măsură din partea ansamblului de dansuri populare al liceului ,,Izvorașul”, și-au delectat sufletul cu melodiile ,,Moldova mea”, ,,Cărpineni”-inerpretat de ansamblul vocal al liceului, ,,Gramofon”-interpretat de ansamblul de vioriști al liceului.   

Surpriza culminantă

Surpriza evenimentului a constitut-o prezența în sală a maestrului, Doctor Honoris Cauza, academicianului, compozitorului Eugen Doga, alături de Angela Mândâcanu, poetă, membră a Uniunii Scriitorilor din Moldova, precum și fostă absolventă a instituției de învățământ. Doamna Angela Mândâcanu și-a exprimat profunda admirație pentru creația maestrului, oferindu-i un portret în creion, cadou adus tocmai de la București din partea pictorului Mihail Catârna.   

Oficializarea proiectului antreprenorial

A urmat inaugurarea ,,Centrului Regional de Excelență în domeniul Educației Economice și Antreprenoriale” , dotat cu suportul USAID și a organizației Junior Achievement Moldova, cu participarea lui Mike-Michael Jones, șeful oficiului USAID Moldova, Laurenția Filipschi, Director Executiv la Junior Achievement Moldova, Corina Lungu, consultant principal în Ministerul Educației și Cercetării, Ion Cărpineanu, primar de Cărpineni, manageri școlari, profesori, părinți, elevi.

Finalul zilei…

Spre finalul zilei, alături de preoții din localitate a fost sfințit sediul instituției de învățământ după reparația capitală. Un moment semnificativ a constituit plantarea  pomilor de carpen de către toți oaspeții de onoare, iar maestrul Eugen Doga a lăsat o frumoasă amprentă a prezenței sale la acest eveniment semnificativ, șoptindu-i arborelui: ,,Să crești mare, băiețel”.   

Cât trăim…

Această zi a făcut apelul la rădăcini și a mișcat cu aceeași intensitate bucuria amintirilor și a revederilor cu dor. Părinții, cu acest prilej, au realizat un arbore genealogic, valorosul cadou fiind înmânat directorului instituției, doamnei Tamara Macari.     

,,Cât trăim pe-acest pământ…”

A realizat: Colța Teoctista

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ce spune despre tine culoarea pe care o porți
Next Women's Hackathon: Cum femeile din regiuni pot contribui la schimbările din comunitate, utilizând tehnologiile informaționale
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply