Cât de riscant este jobul tău? Află despre cele mai periculoase profesii


profesii periculoase

În fiecare zi oamenii merg la muncă și își pun viața în pericol. Se poate întâmpla indiferent dacă conduc un camion, lucrează la construcții sau pilotează un avion. Dar ce locuri de muncă sunt cele mai periculoase? Acest lucru poate fi determinat luând în considerare rata mortalității. Deci, dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă mai aventuros și aveți în vedere unul din lista de mai jos, ar trebui să vă gândiți de două ori. S-ar putea aceste profesii să pară romantice, interesante și bine plătite, dar „periculoase” le descriu cel mai bine.

Sudori subacvatici

Electricitatea și apa sunt de obicei două lucruri care nu se amestecă. Însă, pentru sudorii subacvatici, este doar o altă parte a sarcinii. Angajații din acest domeniu repară conducte, nave, baraje și multe altele. Astfel, ei se confruntă cu o serie de pericole, inclusiv explozii și pericole de presiune diferențială. De exemplu, atunci când un scafandru este prins sub debitul de apă de înaltă presiune, riscă să se înece. Este important de menționat și numărul redus al lucrătorilor în acest domeniu. 

Pescari

Mulți oameni care nu lucrează în industria pescuitului și-ar putea imagina zile lungi de relaxare în largul apelor, ocazional curățând o plasă plină. Cu toate acestea, această industrie este departe de relaxare în aceste zile. Ca a doua cea mai periculoasă ocupație din 2020, pescarii comerciali au o rată a mortalității la muncă de 77,4 decese la 100.000 de lucrători. Cauza deceselor poate fi de obicei atribuită înecului, condițiilor meteorologice, coliziunilor și naufragiilor, căderilor pe punțile alunecoase, valurilor mari și neașteptate care se prăbușesc pe punți sau echipamentelor care funcționează defectuos.

periculoase

Fermieri

Această muncă nu este doar mulgerea vacilor sau plantarea legumelor. Mașinile grele, pe lângă expunerea la soare, animalele și pericolele chimice prezintă un risc semnificativ pentru fermieri și alți manageri agricoli. Este unul dintre primele zece locuri de muncă cele mai periculoase din Statele Unite și din multe țări din întreaga lume, inclusiv în Australia. Cele mai multe decese din această industrie au fost accidente de transport.

Ingineri și piloți de avioane

În timp ce conducerea este adesea considerată a fi mai periculoasă decât zborul, atunci când vine vorba de rata mortalității la locul de muncă, piloții se clasează mai sus. Își pot duce pasagerii la destinație în siguranță, în mare parte, dar se luptă să se mențină sănătoși. Piloții, membrii echipajului și inginerii de zbor luptă adesea împotriva efectelor frecvente sau deseori continue ale călătoriilor neregulate, programelor de somn și responsabilității continue. În medie, profesia are o rată de 58,9 accidente mortale, cauzate în principal de accidente de avion. Piloții de elicopter de exemplu,  se confruntă cu propriile riscuri care le pun viața în pericol în timpul fiecărui zbor.

După examinarea celor mai periculoase profesii, este clar că siguranța angajaților este o preocupare serioasă, indiferent în ce industrie vă aflați. Iar pentru alte statistici și lucruri interesante accesează pagina noastră de Facebook sau Instagram.

Reporter Youth.md: Vașciuc Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Oportunitate pentru lucrătorii de tineret pentru a explora domeniul educației non-formale cu experți
Next Elevii din mun.Chișinău se pot implica în cadrul proiectului MUN (Model United Nations)
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply