Bursa Erasmus: mici secrete de la Maria Coroi


Programul Erasmus a schimbat viața multor tineri din întreaga lume. Programul european de schimb de studenți “Erasmus +” este mult mai mult decât un program educațional – este un program de schimb cultural.

Mai multe informații despre această oportunitate ați putut afla din rubrica noastră “Erasmus Mai aproape de tineri”

Pasionată de înot și călătorii, Maria a fost surprinsă atunci când a fost acceptată în acest stagiu. Chiar a ales să mai stea un semestru, pentru a savura din viața de student într-o țară străină.

Maria are 23 de ani și face masteratul la o universitate din Iași, specialitate Cultura Germaniei în context european. Mereu i-a plăcut Germania și cultura ei, iar cand  a văzut că poate participa în cadrul  acestui program, nu a ezita și a aplicat

-Cum ai decis să te înscrii la acest program?

In perioada pandemiei tot dădeam scroll pe pagina universității, și am observat o postare in care se vorbea despre Erasmus. Am decis să aplic, și nu am regretat, chiar dacă eram sceptică la început 

-Mai comunici cu studenții cu care te-ai cunoscut acolo?

Desigur, comunic cu studenți din toate părțile lumii. Cel mai mult m-a surprinsa o norvegiancă, care mi-a demostrat că cei străini sunt mult mai prudenti și atenți decât poporul nostru iar cu o italianca am făcut mancare chinezească, şi am promis că ne vom mai vedea

-Ce discipline ai ales să studiezi la universitate?

Pe lângă cele obligatorii, am ales opțională Educație Media și storytelling, fapt care m-a ajutat mult să mă dezvolt. Cel mai greu a fost la cursul de Istorie Medievală, deoarece studenții erau germani nativii.

-Te-a schimbat această experiență?

Da, pot spune ca acum sunt mult mai responsabilă și matură. De asemenea, am devenit o fire mai deschisă  și mi-am dat seama că prieteniile legate în diferite schimburi de experiență sunt cele mai trainice. 

Proiectul este susținut financiar în cadrul Programului de granturi mici-2021, lansat de către Direcția generală educație, tineret şi sport a Consiliului Municipal de Tineret Chişinău.

Nu ezita să ne urmăreşti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Destăinuiri anonime a elevilor din Republica Moldova
Next Webinar: Diminuarea absenteismului școlar
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + sixteen =