Bugetul unui student este un mit sau realitate?


buget student articol voluntari

Urmează să fii student în acest an sau în viitorul apropiat și nu știi ce puncte ar trebuie să cuprindă bugetul tău? Astăzi o să vă oferim un mic inside din researching-ul nostru ca viitori studenți. Nu vom plasa multă informație, în schimb îți oferim câteva sugestii care îți vor fi utile.

Plata universitară

Plata universitară este uneori prezentă chiar și în instituțiile cu studii gratuite. Spre exemplu în universitățile din Germania învățământul de stat tot solicită uneori plata lunara. Iată de ce atunci când începi studiile ar fi bine să clarifici acest detaliu important și să îți salvezi în buzunarul tau o sumă corespunzătoare cheltuielilor.

ARBITRAR ȘI INJUST: STATUL CONTRA STUDENȚILOR BUGETARI | Instigare la ordine

Chiria

Dacă poți să faci rost de o locuință gratuită , cum ar fi o cameră în apartamentul rudelor sau prietenilor, ești norocos. Cu toate acestea chiria unei camere studențești fie aceasta în campus, la cămin sau într-un WG, ocupa o altă parte  importantă din buget.

TVR MOLDOVA

Viza de ședere

O altă parte a bugetului pe care trebuie să o aproximați este un document numit „viza de ședere”. Dacă rămâneți în țara natală atunci aceasta problema nu vă privește. Totuși odată ce plecați peste hotare țării, viza de ședere este un documentul necesar, ce va mușca un pic din buzunarul vostru.

PRECIZĂRI privind eliberarea vizelor de scurtă şedere pentru Franța |  Moldova 24

Asigurarea medicală

Ca viitor student, mai ales în străinătate, asigurarea medicala este o cheltuială lunară absolut necesară, iar scutirea ta de acesta cheltuială ar fi probabil nu cea mai isteață alegere. Sănătatea rămâne pe primul loc.

Acordarea statutului de asigurat. Ce categorii de persoane beneficiază de asigurare  medicală nelimitată | Bizlaw

 Nu și în ultimul rând echipa youth te îndeamnă să-ți rezervi banii tai pentru alte cheltuieli suplimentare. Aici se includ cheltuielile alimente, de transport, de achitarea serviciilor comunale și alte necesități personale.

Bugetul de stat pentru anul 2020, adoptat în prima lectură: Cele mai mari  cheltuieli, prevăzute pentru protecția socială, învățământ și ocrotirea  sănătății | Bizlaw

Sperăm că acest articol, ce include cinci puncte de bază, o să vă ajute să faceți o alegere informată și îți va ușura constituirea viitorului sau actualului tău buget ca student.

Sperăm că informaţia propusă a fost utilă şi nu vei ezita să ne lași un feed-back . Te invităm să citeşti şi alte articole pe portalul Youth.md şi să accesezi paginile noastre de Facebook  și  Instagram.

Reporter: Magdalena Zlatov

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 5 modalități ce vă vor ajuta în gestionarea bugetului pentru o viitoare vacanță!
Next Curs online gratuit despre utilizarea insignelor deschise
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =