5 lecții esențiale pe care natura ni le transmite instinctiv și prin care ne face să privim lumea cu alți ochi


natura

Natura este adesea socotită drept cea mai puternică forță din univers, iar totalitatea vietăților acesteia formează o putere invincibilă asupra căreia nimeni nu se poate răzvrăti. Această așa-zisă putere susține existența și menține evoluția noastră pe pământ. 

Natura are, în adevăratul sens al cuvântului; putere să vindece. Încetinind, lăsându-te să observi mirosul și sunetul naturii; devii conștient și liber să te debarasezi pentru ceva vreme de problemele cotidiene. Această simplă experiență cu natura îți poate schimba în totalitate modul în care privești lumea.

Mai jos vei putea parcurge câteva observații simple, dar esențiale pe care natura ni le transmite firesc; petrecând timp de calitate în inima acesteia.

  1. Crede în tine și în puterea pe care o stăpânești

În natură, ești singurul care ia controlul asupra deciziilor și singurul responsabil de următorul pas. Chiar dacă unele lucruri pot fi rezolvate doar urmărindu-ți instinctul; consideră faptul că viața este în mod inerent riscantă și dacă nu o faci; riști să pierzi. Așa că ai încredere în tine, chiar dacă nu știi ce te așteaptă la colțul următor.

  1. Trăiește fiecare clipă ca și cum ar fi ultima

Fiind departe de tehnologiile de ultimă generație, viața începe a se învârti în jurul unui algoritm foarte simplu. Astfel, înveți să te lași pătruns de fericirea momentului și să apreciezi cele mai mici și neînsemnate lucruri.

  1. Apreciază și fii recunoscător 

Recunoștința apare atunci când începi să observi frumusețea naturii, zumzăitul insectelor, foșnetul frunzelor. Numai atunci realizezi cât de darnică este natură și cât de privilegiat ești să poți să ai parte de toate astea; fără a oferi ceva în schimb. Este ca și cum ai câștigat loteria evolutivă, iar natura se sacrifică pentru binele tău.

  1. Urmează-ți scopul fără întrerupere

Constrângerea și chemarea la realizarea de sine este o lege a naturii, chiar dacă începutul este nesemnificativ și improbabil. Natura, astfel, ne învață să nu renunțăm la visurile noastre, ci să luptăm la fel de aprig ca și ea pentru a duce la bun sfârșit ceea ce ne-am pus în plan.

  1. Învață să-ți aduci realizările în bunăstarea altora

Realizările tale nu înseamnă nimic dacă nu aduc bunăstare atât ție, cât și celorlalți. Așa cum în natură florile nu-și împrăștie lor mireasma, râurile nu își beau propria apă și soarele nu își oferă sieși căldura sa; așa trebuie să conviețuiască oamenii – fiecare pentru binele aproapelui său.

Natura oferă lecții care ne pun intens pe gânduri. Avem încă o mulțime de lucruri de învățat de la ea care ne vor face fără îndoială să trăim viața la care mereu am visat.

Nu uita să oferi timp sufletului și minții tale în inima naturii, iar forța purificatoare a acesteia nu va întârzia să acționeze. Dacă te-ai regăsit în cele expuse mai sus, nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram.

Reporter Youth.md: Geru Nicoleta  

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cei mai tineri antreprenori din lume
Next ClimateLaunchpad 2021: Înscrie-te la competiția modială de idei de afaceri ecologice
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + sixteen =