AUF organizează un concurs de eseuri de Zilele Francofoniei


concurs de eseuri AUF

În fiecare an pe 20 martie sărbătorim Ziua internațională a Francofoniei. Este o ocazie deosebită de a celebra limba franceză și diversitatea Francofoniei.  Agenția Universitară a Francofoniei este partener a acestui eveniment major. Diverse activități științifice, culturale și sportive sunt organizate pe parcursul lunii martie pe cele cinci continente. În acest an studenții pot participa la un concurs de eseuri în cadrul Zilelor Francofoniei.

Conform raportului realizat de Observatorul limbii franceze (2018) numărul locutorilor de limbă franceză este de peste 300 de milioane de francofoni. Franceza este a cincea limbă cea mai vorbită de pe glob, după chineză, engleză, spaniolă și arabă ; a patra limbă de folosire pe internet, a doua limbă străină cea mai învățată.  

Diversitatea activităților:

Francofonia este un spațiu al diversității, un spațiu de acțiune pentru multiculturalism, multilingvism și solidaritate. De-a lungul lunii martie, numeroase activități dedicate Zilei internaționale a Francofoniei sunt organizate în parteneriat cu AUF pentru a promova dialogul și apropierea dintre comunitățile universitare, științifice, studențești, printre care : mese rotunde, concursuri, conferințe științifice, ateliere practice, etc. Tematici diverse precum antreprenoriat, inserție profesională, egalitate de gen, limbă franceză sunt în centrul acestor evenimente. 

Reprezentanța din Chișinău a Agenției universitare a Francofoniei (AUF) a lansat în parteneriat cu Ambasada Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova concursul de eseuri « La langue française est un pays où j’aime bien vivre » (Limba franceză este țara unde mi-ar plăcea să trăiesc).

Cine poate participa?

Acest concurs de eseuri este destinat studenților înscriși la ciclul licență din universitățile membre ale AUF din Republica Moldova și Ucraina. Prin acest concurs organizatorii și partenerii își propun să promoveze și încurajeze creativitatea tinerilor, să valorizeze limba franceză, să spijine tinerii în dezvoltarea și ameliorarea competențelor lor de exprimare în scris în limba franceză. 

Concursul reprezintă o oportunitate deosebită pentru studenți de a reflecta asupra avantajelor și valorilor pe care cunoașterea limbii franceze le oferă, dar și de a împărtăși ideile lor cu întreaga comunitate francofonă din țară. Eseurile cele mai originale și autentice vor fi premiate, iar câștigătorii concursului vor fi anunțați în cadrul unei mese rotunde online, care va fi organizată pe 30 martie 2021. Data limită de trimitere a lucrărilor este 21 martie(inclusiv).  

Pentru mai multe detalii despre condițiile de participare la concurs, accesați acest link.  

Pentru mai multe detalii despre agenda evenimentelor dedicate Zilei internaționale a Francofoniei organizate în  Moldova, dar și în întreaga regiune din Europa centrală și orientală,  vezi aici. 

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous „Generația Inteligenței Financiare” - Campanie Națională de educație financiară dedicată elevilor (VIDEO)
Next Participă la cea de-a doua ediție a Hackathon-ului REClama
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + one =