API invită jurnaliștii la webinarul „Înainte… la podcast!”


Podcast. Vintage microphone and signboard with text podcast. 3d illustration

Asociația Presei Independente (API) și DW Akademie (Germania) invită jurnaliștii la webinarul „Înainte… la podcast!” despre specificul conținutului și a tehnologiei de producție a celui mai relevant și non-format produs din mass-media modernă.

Gazda webinarului va fi Lena Uporova din Moscova – jurnalistă, producătoare, traineră media, podcasteră, producătoare de sunet. De la vârsta de 18 ani, Lena a lucrat la diferite posturi de radio – de la orășenești la cele naționale. A fost producătoare BBC, redactoră-șefă a resursei de podcasturi Podstantsiya. A fost finalistă la nominalizarea audio la Prix Europa (Berlin), la conferința audio IFC din Danemarca, festivalul audio internațional Third Coast din Chicago.

Cum să lansați o serie de podcasturi? Prin ce se deosebește un podcast de un program de radio obișnuit? Limbajul, etica și intonația podcasturilor. Ce gen să alegeți – narațiunea, reportajul, talk-show-ul, știrea, istoriile personale? De ce tehnică aveți nevoie și ce abilități trebuie să aveți? Cum să câștigi public și care sunt costurile? Pot oare avea succes podcasturile pe teme sociale complexe?

A venit vremea podcasturilor. Dacă aveți timp și dorință, acest webinar vă va ajuta să deveniți un podcaster bun.

Webinarul este parte a proiectului „Cum ne salvăm în «marea» de știri false?”, în cadrul căruia va mai avea loc un webinar la tema pitching-ului în jurnalism și un concurs de idei creative pentru un ciclu de podcasturi care ar spori competențele în domeniul mass-media și reziliența publicului la știri false și propagandă, inclusiv pe tema COVID-19. Câștigătorii concursului vor primi granturi și vor beneficia de asistența experților pentru a-și realiza ideile.

Webinarul „Înainte… la podcast!” va avea loc pe 16 septembrie 2021 pe platforma online Zoom.us, cu începere de la ora 14.00 și se va ține în limba rusă.

Doritorii de a participa la webinar sunt rugați să transmită o solicitare de înregistrare, cu indicarea numelui jurnalistului/jurnaliștilor, a redacției și a datelor de contact, la adresa electronică api@api.mdpână la 15 septembrie 2021, ora 10.00. Linkul de conexiune va fi transmis tuturor participanților selectați.

Proiectul este implementat în cadrul proiectului „Inițiativa privind transparența și libertatea mass-media: rezistența la crize în pandemia globală”, cu sprijinul Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

Sursa: api.md

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Parcurge un curs gratuit de programare ERP și primește o ofertă de angajare
Next Lansarea platformei de masterclass-uri online pentru IMM
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + eighteen =