APEL DE PARTICIPARE LA CONCURSURILE AU GUST 2022


Acest concurs reprezintă oportunitatea de a expune în cadrul Festivalului Au Gust și de a fi selecționat(ă) pentru a participa la atelierele prevăzute de către juriul concursurilor. Lucrările selectate vor fi expuse în cadrul celei de-a 5-a ediții, în perioada 13-14 august 2022, la Casa de Cultură, Durlesti. Gala de premiere va avea loc sâmbătă 13 august la Casa de Cultura din Durlești.

Gazdă: Au Gust AgriCulturale
Temă: “Rădăcini”
Categorie: Fotografie, text,
Eligibilitate: Deschis pentru categoria de vârsta 14-30 ani
Categorie: Video
Eligibilitate: Deschis pentru categoria de vârsta 16-30 ani
Deadline: 1 august
Premii: Workshop, expoziție, publicație, goodies.

Căutăm lucrări care provoacă modul în care gândim și pun la îndoială ideile prestabilite prin experimentare, documentare, călătorii, peisaje urbane, sau orice altă abordare unică.

Concursul este deschis reprezentărilor vizuale care folosesc diferite medii precum fotografia, video, text și abordează în creațiile sale subiectul “Rădăcini”. Lucrările trebuie să provină din capturi de imagini, de cuvinte sau de mișcare, ale ideilor celor mai creative, și care celebrează frumusețea la propriu sau figurat din sensul cuvântului rădăcini.

Rădăcini este o temă deschisă la interpretarea creativă, fără limite. Termenul de rădăcini are mai multe sensuri. Ne gândim mai întâi la copacii ale căror rădăcini sunt strâns legate de pământ. Reflectăm asupra istoriei noastre ancestrale, de unde venim, cum ne-a format identitatea. De asemenea, vizualizăm într-o încurcătură de pânze, fire sau legături. Astfel,
prin acest termen plural, atingem o infinitate de contexte și variații posibile. Fie că este vorba de o plantă sau de o ilustrare mai abstractă a unui loc, refugiu, origini, identitate, sau a unui atașament profund față de un parcurs sau de un grup de oameni, te provocăm să explorezi această temă în tehnica pe care o cunoști cel mai bine, și genul care îți corespunde – creativ, editorial, științific sau jurnalistic.

Concursul este deschis tuturor persoanelor de orice naționalitate, amatori(toare) și pasionați(te) confirmați(te), născuți(te) după 1 ianuarie 2008.

Nu există nicio restricție în ceea ce privește subiectul, cu excepția celor prezentate în regulile și definițiile secțiunilor specifice sau a celor stipulate de regulamentul concursurilor foto, video si text. Așteptăm cu nerăbdare să descoperim noi abordări ale fotografiei, ale textului sau ale filmului, prin intermediul celor mai personale viziuni ale voastre la tema Rădăcini.

Juriul categoria fotografie este format din:
Nicolae Pojoga https://scoaladejurnalism.md/ro/instructor/nicolae-pojoga;
Geta Bagheta https://getabagheta.com/;
Ramin Mazur https://www.raminmazur.com/.

Juriul categoria text este format din
Dumitru Mămăligă https://www.facebook.com/rouastelara;
Paula Erizanu https://paulaerizanu.tumblr.com/;
Teodor Bordeianu
https://www.goodreads.com/author/show/8523380.Teodor_Bordeianu?fbclid=IwAR0ge
vuGJIcy3DPpVzz66aJmG7uWHqZW2AIWMjKA78wFBrLh7BZREli2FO4

Juriul categoria video este format din
Calin Laur (moldox) https://www.youtube.com/user/ILOVEHOUSEMUZIK/videos
Maxim Ciorba https://m.moldovenii.md/md/people/2147

Participanții trebuie să trimită lucrările pe adresa de e-mail: concurs.augustfest@gmail.com cu Subiectul: „Concurs Categoria 2022”. Creațiile vor fi denumite astfel: numeprenumeautor_titlulucrare.

Data limită de transmitere a lucrărilor: 1 august 2022 ora 24:00 (ora Moldovei).

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous O nouă ediție a Global Big Day în Moldova
Next Podcast: Ce este atașamentul și cum ne influențează relațiile? Episodul 4
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + sixteen =