Ai șansa să devii Cititorul Anului 2021! Implică-te în concursul „Bătălia cărților”


bătălia cărților concurs

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează marți, 30 martie 2021, ora. 11.00 lansarea Concursului de lectură „Bătălia cărților”, ediția a VII-a, realizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, România.

Evenimentul se va desfășura online, pe platforma Zoom, avându-o ca invitată pe doamna Sorina Stanca, managerul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca și alți participanți.

Concursul „Bătălia cărților” are scopul de a promova lectura în rândul tinerilor, de a dezvolta arta oratoriei, de a promova cărțile ca un factor important în educația adolescenților.

Categorii de vârstă:

Concursul se anunță pentru două categorii de vârstă: adolescenți (15-18 ani) și copii (11-14 ani).

Printre regulile de participare în concurs numărăm următoarele. Cititorii participanți trebuie să lectureze 10 cărți din lista oferită în anexă, cărți ce se regăsesc în bibliotecile filiale ale Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău.

Participanții trebuie:

  • Să fie cititori ai bibliotecii,
  • Să citească 10 cărți din lista de cărți oferită de organizatorii concursului;
  • Să îndeplinească o fișă de lectură pe parcursul desfășurării concursului, în care vor fi notate impresiile despre cartea citită.

Participanții pot să aleagă varianta „Fişei de lectură” în format digital, care poate fi accesată și completată pe pe pagina oficială a Bibliotecii.

Concurenții finaliști vor participa în etapa finală și vor prezenta pledoaria Convinge-mă să citesc!, susținând cartea preferată din lista recomandată. Pentru a-și susține opinia, concurenții vor răspunde la întrebările adresate de un juriu, format din scriitori, critici literari, bibliotecari. Finalistul, care va prezenta cel mai argumentat cartea aleasă preferată şi va răspunde cel mai bine și argumentat la întrebări, va deveni Cititorul anului 2021.

Premii:

De asemenea, juriul va acorda premii la următoarele categorii: cititorul anului, cititorul exeget, cititorul proactiv, cititorul creativ, mențiuni.

Finaliștii vor primi diplome și cadouri-surpriză.Etapele preliminare ale Concursului se vor desfășura în perioada martie-octombrie 2021, având scopul de a ajuta elevii în lectură, transformând cititul într-o adevărată pasiune. Alte scopuri ale acestei etape sunt: însuşirea competenţelor de lectură și promovarea cărților de valoare din literatura universală.

Pentru informații suplimentare puteți accesa pagina de facebook a evenimentului.

Descoperă mai multe job-uri part-time și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Evenimente pentru tineri // Comunitatea Tinerilor Politicieni invită tinerii la un webinar gratuit
Next Concurs interuniversitar de planuri de afaceri
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − six =