Ai între 16 și 24 de ani? Creează un produs text, foto sau ilustrație despre „promisiuni”


Dacă ai între 16 și 24 de ani și îți place să scrii, fotografiezi și desenezi lumea în care trăiești, te poți înscrie în acest concurs! Participanții se pot afla în orice colț al lumii. Tema proiectului este „promisiuni”.

În mesajul de înscriere este important să scrii cât estimezi că îți va lua să lucrezi la proiect (poate fi un subiect la care o să lucrezi două săptămâni sau unul pentru care ai nevoie de două luni).

Texte:

Trimite propunerea ta de articol la adresa gen@forum.ong, precizează în documentul pe care îl vei atașa numele, vârsta, orașul și școala unde studiezi sau pe care ai absolvit-o.

Nu trimite o idee generală, vino cu o propunere concretă, realizabilă, de articol. Poate fi o poveste personală despre tine, poate fi un reportaj, un eseu sau un portret. Important e ca subiectul să-i privească pe tineri.

Scrie într-o pagină despre ce va fi vorba în articolul tău, cine sunt personajele la care te-ai gândit, care e unghiul tău de abordare, de ce crezi că subiectul ales de tine e de interes pentru tineri și cât estimezi că îți va lua ca să lucrezi la acest articol (poate fi un subiect la care o să lucrezi două săptămâni sau unul pentru care ai nevoie de două luni).

Propunerile de articole vor fi evaluate și selectate de editori. Vei avea șansa să lucrezi cu jurnaliști cu experiență, care te vor ajuta cu sfaturi pe parcursul procesului de documentare și îți vor edita textul.

Citește cu atenție proiectele publicate până acum ca să-ți faci o idee despre direcția în care merge revista. Impresionează-i pe editori. Trimite documente word, nu fișiere care nu se pot deschide, folosește diacritice și semnele corecte de punctuație. Fii concis, sincer și direct în exprimare.

Foto:

Trimite propunerea ta de proiect foto la adresa bumbutz@gmail.com. La fel ca la texte, trebuie să fie un subiect care să-i privească pe tineri și să fie o propunere concretă: ce vei fotografia, în cât timp, de ce e subiectul tău relevant pentru tineri. În documentul cu propunerea de proiect pe care îl vei atașa, menționează numele, vârsta, orașul și școala unde studiezi sau pe care ai absolvit-o.

Trimite un proiect foto (sau două, dacă ai) la care ai lucrat până acum. Selecția nu trebuie să depășească 12 fotografii/proiect, JPG-urile să aibă latura mare de 2 000 de pixeli și să fie atașate într-un zip.

Chiar dacă aplici pentru departamentul foto al revistei, asta nu te scutește de folosirea diacriticelor: folosește-le cu încredere, pune semnele de punctuație corecte și atașează documente word, nu ciudățenii care nu se pot deschide.

Ilustrații:

Trimite trei ilustrații din portofoliul tău și o idee de proiect pentru Gen, revistă la adresa gen@forum.ong. Alege un subiect personal sau unul care să-i privească pe tineri și exprimă-te sub formă de colaj, bandă desenată, animație sau orice altceva îți trece prin minte.

Termen limită: 25 noiembrie 2021, la ora 24:00

Sursa: www.genrevista.ro

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Eliberarea Elevilor care dețin certificate internaționale de la tezele semestriale și preBAC - să facem o schimbare!
Next Liga Națională a Tineretului în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău plantează!
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + nine =