Află mai multe despre teatrul Satiricus


Satiricus este teatrul perfect pentru adolescenți pasionați de teatru. În acest articol veți afla despre Satiricus – identitate și istoric.

Ce este Satiricus?

Satiricus este un teatru de satiră din Chișinău. A apărut într-un moment important în istorie, când ideologiile comuniste au fost demascate, ceea ce a dus la prăbușirea imperiului sovietic.

Satiricus este primul teatru de satiră din Republica Moldova. Schimbările istorice  majore care aveau loc când Satiricus a fost creat, au dus și la cererea pentru un alt fel de teatru. Teatrul de satiră devenise foarte popular, iar regizorii căutau moduri de a „șoca” audiența. 

Sandu Grecu, fondatorul teatrului Satiricus, era unul dintre regizorii interesați în arta satiră. Dumnealui și-a descoperit inspirația pentru estetica teatrului după ce a petrecut doi ani în Moscova la o stagiatură la teatrul lui Constantin Raikin „Satiricon”.

Arta, gesturile, limbajul corpului și dansul, precum și sentimentul ritmurilor moderne și al muzicii în general, sunt polifuncționale. Ele nu sunt doar expresia emoțiilor ascunse, ci și un mijloc esențial de evocare a emoției într-o reprezentație teatrală.

Pentru a finaliza astfel de sarcini artistice grele, au fost necesari actori cu talent multilateral. Au fost cooptați în trupă de-a lungul anilor, dar miezul acesteia a rămas constant de la formare. Trupa are acum peste 30 de membri, inclusiv cinci Artiști ai Poporului, zece Artiști Emeriți și doi Maeștri ai Artei.

Sper ca ați aflat ceva nou în acest articol, pentru mai multă informație despre Satiricus vizitati  website-ul Satiricus.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Reporter: Sîrbu Bianca

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Masă Rotundă pe subiectul "Programe orientate spre susținerea tinerelor familii"
Next ACEM invită la Moldova Electronics Forum
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 8 =