Află mai multe despre meloterapie și avantajele acesteia


Michael Tork a zis : ,,De ce să-ți cheltui banii pe psihoterapie dacă poți asculta Misa în si minor.” Te-ai fi gândit că ascultarea unei melodii ar putea avea efect terapeutic cu rezultat dovedit ştiinţific? Şi că în unele ţări meloterapia sau terapia muzicală este folosită pentru a răspunde nevoilor fizice, emoţionale, cognitive şi sociale ale oamenilor? În acest articol îți voi arăta altă față a tot ceea ce înseamnă muzică.

Muzicoterapia are două forme diferite: forma activă şi forma receptivă.

  • În terapia activă, terapeutul şi pacientul participă activ la crearea muzicii cu instrumente, voce sau alte obiecte. Acest lucru permite pacientului să fie creativ şi expresiv prin arta muzicii. 
  • Terapia receptivă are loc într-un cadru mai relaxat unde terapeutul produce muzică pentru pacientul care este liber să deseneze, să asculte sau să mediteze. De obicei, terapeutul determină metoda dacă nu este solicitată în mod specific de către pacient.

Meloterapia şi efectele ei miraculoase. Ce instrumente muzicale trebuie să  asculţi în funcţie de temperamentul pe care-l ai

Beneficiile meloterapiei:

  • Muzica permite exprimarea unor emoții negative, precum furia, frica, tristețea. Actul producerii spontane și libere a muzicii exprimă sinele persoanei și este o formă de comportament care oferă informații directe despre motivația acesteia, din care celelalte persoane din grupul terapeutic pot simți ce se află dedesubtul acțiunilor și experienței sale.
  • Ca răspuns la muzică poate fi trăită o gamă foarte largă de emoții, idei și sentimente, care fac apoi obiectul discuțiilor de grup. Discuțiile despre muzică și sentimente facilitează clarificarea experiențelor și permit participanților și terapeutului să se gândească la semnificațiile procesului muzical/ terapeutic. Pentru unele persoane însă, poate fi imposibil să analizeze muzica prin cuvinte și pentru acestea, experiența muzicală propriu –zisă are un efect terapeutic.

Se pare că nu degeaba spunea H. C. Andersen că muzica vorbeşte în cazurile în care cuvintele nu au puterea de a o face. Încearcă să asculţi o melodie relaxantă data viitoare cand eşti stresat sau un repertoriu pozitiv în crizele de anxietate. Cu siguranţă se va produce un efect miraculos asupra ta!

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de  Facebook,  Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Prodniuc Crina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Descoperă cum poți învăța rapid o nouă limbă
Next Evenimente pentru adolescenți: Discuție cu actrița și jurnalista Dana Ciobanu
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply