Află despre TikTok – o nouă oportunitate financiară pe piață


TikTok este o aplicație mobilă care permite utilizatorilor să creeze sau să urmărească clipuri video de 15 secunde. Cel mai adesea, clipurile au pe fundal fragmente din piese muzicale; pe care protagoniștii cântă ori dansează. Din anumite puncte de vedere, TikTok poate fi privit ca un urmaș al Vine.

Tiktok a devenit foarte rapid populară în rândurile tinerilor, având milioane de utilizatori și un succes incredibil. 

Toate rețelele sociale din ziua de astăzi pot fi folosite pentru a scoate sume frumușele de bani. Fie că vorbim de YouTube, Instagram, Facebook, sau altele. Acum și TikTok, rețeaua socială a Generației Z, poate fi o sursă de bani din conținutul postat pe platformă.

Câți bani poți primi pentru o singură postare ?

Potrivit analiștilor, în cazul în care utilizatorii colaborează cu branduri. Aceștia pot ajunge să primească chiar și 200.000 de dolari per postare, dacă promovează un anumit produs. Potrivit unor cercetători, popularitatea TikTok crește într-un ritm atât de rapid încât influencerii de pe platformă ar putea ajunge să primească chiar și un milion de dolari pentru o postare până anul viitor. Sigur, acestea sunt doar niște supoziții.

Meet TikTok: How The Washington Post, NBC News, and The Dallas Morning News  are using the of-the-moment platform » Nieman Journalism Lab


Sumele sunt impresionante mai ales dacă iei în considerare faptul că videoclipurile de pe TikTok sunt extrem de scurte.

Cum funcționează algoritmul tiktok ?

Din păcate algoritmul Tiktok de recomandarea a celor mai relevante clipuri pentru tine, este un mister atât pentru utilizatori, cât și pentru creatorii de conținut. Nu există o stabilitate sau un anumit criteriu pentru ca un clip să devină viral. 

Cât de populară este aplicația ?

Deţinătoarea reţelei de socializare TikTok, compania chineză ByteDance a fost evaluată în anul 2018 la 75 miliarde de dolari în 2018. 

Creşterea fulminantă se datorează parţial investiţiilor făcute prin intermediul SoftBank de Masayoshi Son, în prezent, cel mai bogat om din Japonia. Potrivit acestuia, reţeaua TikTok se bucură în prezent de aproximativ 800 milioane de utilizatori activi, ceea ce ar face-o mai populară decât Twitter şi Snapchat luate împreună şi un adversar direct pentru Facebook.


Sperăm că ți-a fost util acest articol. Pentru alte articole asemănătoare consultați paginile noastre de Facebook, Telegram și Instagram.

Reporter Youth.md: Zara Laura

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ești pasionat de IT? Participă la Hackathonul Urban
Next Dorești să aduci un proiect iEARN în școala ta? Participă la eveniment pentru a afla cum
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *