Află cum să îți gestionezi banii după regula 50/30/20


regula 50/30/20

Banii sunt, în ziua de astăzi, cheia ce mișcă societatea, iar gestionarea bugetului personal este o adevărată artă ce necesită control și stăpânire. Iată cum poți să îți gestionezi banii după regula 50/30/20:

Regula 50/30/20 vine de la procentajul pe care trebuie să îl acorzi celor 3 categorii de cheltuieli majore. Se mai numește și regula NEEDS/WANTS/SAVINGS (AM NEVOIE/VREAU/ECONOMII).

50% 

Cele 50% din venit sunt direcționate către cheltuielile esențiale vieții de zi cu zi. Acestea îți asigură hrană, adăpost și toate cele necesare unui stil de viață sănătos și benefic.

Aici se include hrana, transportul zilnic, haine și alte produse sau servicii.

30% 

Cele 30% din venit sunt direcționate pentru  comodități și îmbunătățirea stilului de viață. De acești bani depinde calitatea traiului, vacanțele și dorințele mai puțin necesare. Foarte important este să reținem faptul că 30% reprezintă un maxim pe care trebuie să îl alocăm, nici de cum o sumă fixă, lunară dedicate acestei categorii, dar, mare atenție, asta nu înseamnă că trebuie să ne privăm de distracții și plăcerile vieții.

20%

Ultima categorie, reprezintă 20 % din venit.

Acești bani reprezintă economiile pe care le faci lunar dar și banii rezervați pentru situații excepționale. Spre deosebire de categoria anterioară, 20% reprezintă un minim lunar pe care trebuie să îl aloci acestei categorii. Acești bani pot fi accesați doar în caz de urgențe, sau pentru achiziții mai importante. 

Acești bani pot fi folosiți de asemenea ca și un fond de pensionare, sau pentru studiile copiilor.

regula 50/30/20

Sperăm că ți-a fost util acest articol și informația despre regula 50/30/20. Pentru alte articole asemănătoare consultă pagina și nu uita să urmărești activitatea noastră și pe paginile de Facebook, Instagram și Telegram. Echipa Youth.md îți urează o zi minunată!

Reporter Youth.md: Zara Laura

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous CICDE a dat startul primei runde de jocuri intelectuale Ce? Unde? Când? în domeniul electoral
Next Vezi acum ce schimbări a adus pandemia în domeniul tehnologiilor informaționale!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply