Program de granturi locale pentru instituțiile mass-media


granturi

Asociația Presei Independente (API) anunță inițiativa Uniunii Europene privind apelul II al Programului de Granturi Locale lansat în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”, la care pot participa organizații neguvernamentale de media locale şi instituţii mass-media locale şi naţionale.

Prin intermediul Programului de Granturi Locale se va oferi suport financiar pentru organizațiile societății civile (OSC-uri) locale și instituţiile mass-media locale şi naţionale din regiunile Nord, Sud, Centru și UTA Găgăuzia, pentru desfășurarea acţiunilor de informare, sensibilizare şi conştientizare a cetățenilor privind tematicile relevante ce vizează aprovizionare cu apă și canalizare, managementul deșeurilor solide, eficienţa energetică în clădirile publice, protecția mediului şi alte subiecte conexe ce ţin de prestarea de servicii publice de calitate, inclusiv în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.

Vor fi selectate organizații neguvernamentale de media locale care vor veni cu propuneri de proiecte menite să:

 • Informeze și sensibilizeze cetățenii privind avantajele și provocările legate de prestarea serviciilor publice, eficiența energetică și protecția mediului, pentru a solicita acțiuni din partea autorităților publice;
 • informeze cetățenii despre necesitatea şi importanţa abonării și plata pentru servicii publice de calitate, înțelegerea formării și scopului tarifelor pentru acoperirea costurilor care vor asigura sustenabilitatea serviciilor publice de calitate;
 • promoveze bune practici, exemple pozitive, istorii și parteneriate de succes, activismul şi implicarea civică la nivel local care au contribuit la îmbunătăţirea serviciilor publice de calitate în regiuni;
 • abordeze provocările cu care se confruntă operatorii locali de servicii publice în regiuni şi gestionarea de către operatori locali şi cetăţeni a deşeurilor periculoase pentru sănătate, generate în perioada pandemiei COVID-19;
 • abordeze impactul COVID-19 și să propună unele soluţii (solution journalism) pentru mai multe domenii: servicii publice locale, economie, micul business la nivel local, agricultură, educaţie.

Suma totală disponibilă pentru acest concurs de granturi constituie 89.650 Euro. Se vor accepta propuneri cu valoare estimativă de 10.000 Euro şi 15.000 Euro.

Termenul limită de prezentare a propunerilor de proiect este 30 noiembrie 2020, ora 18:00.

Condițiile de participare la concursul de granturi pentru OSC-urile și instituțiile mass-media din regiunile Nord, Sud, Centru și UTA Găgăuzia sunt specificate în Ghidul solicitantului (descarcă în română și rusă) disponibil pe site-ul Eu4civilsociety.md.

Pentru a participa la concursul de granturi, organizațiile și instituțiile mass-media interesate vor depune online, pe pagina www.eu4civilsociety.md dosarul.

Dosarul va conține:

 • Propunerea de proiect;
 • Bugetul proiectului în Lei moldovenești, TVA 0;
 • Profilul organizației;
 • CV-urile echipei de implementare;
 • Ultimul extras de la Agenţia Servicii Publice privind proprietarii/administratorii;
 • Copia statutului organizației solicitante;
 • Situația financiară pentru ultimul an.

Modelele de formulare pentru propunerea de proiect, buget și profilul organizației pot fi descărcate pe pagina web www.eu4civilsociety.md.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Fă cunoștință cu 5 zeități semnificative din mitologia greacă veche!
Next Află mai multe despre activitatea Consiliului Raional al Tinerilor din Ungheni
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 2 =