Află cum au evoluat tehnologiile informaționale datorită pandemiei?


tehnologiile informaționale în pandemie

Pandemia de COVID-19 a învederat importanța inovației în stimularea evoluției și supraviețuirii unei industrii. O cincime din marile întreprinderi au realizat investiții în inițiative de transformare digitală și, potrivit unor estimări, pandemia a avansat rapid digitalizarea cu cinci ani. Dar care sunt evoluțiile-cheie în această nouă eră a rezilienței bazate pe tehnologiile informaționale?

Blocați acasă în timpul pandemiei de coronavirus, cu cinematografele închise și fără restaurante unde să luăm masa; ne-am petrecut mai mult din viață online. Cu aproape toate întrunirile publice anulate, am căutat divertisment pe servicii de streaming, precum Netflix și YouTube sau ne-am conectat între noi pe rețelele de socializare; precum Facebook. Iată ce schimbări au înregistrat aceste platforme IT:

Transferul de la smartphoane la computere

În ultimii ani, utilizatorii serviciilor de streaming s-au mutat din ce în ce mai mult pe smartphone-urile lor, creând un accent pe industria telefoanelor mobile. Acum; că ne petrecem zilele acasă, cu computerele la îndemână, ne amintim cât de neplăcut poate fi să mijești ochii la micile ecrane ale telefonului. Facebook, Netflix și YouTube au observat că numerele de utilizatori pe aplicațiile lor de telefon au stagnat sau au căzut, pe măsură ce numărul vizitatorilor pe site-urile lor web a crescut, după cum indică datele de la SimilarWeb și Apptopia.

Distanțarea socială stimulează dezvoltarea tehnologiilor de chat video

În timp ce popularitatea site-urilor tradiționale de socializare a crescut; se pare că vrem să facem mai mult decât să ne conectăm prin mesaje și text – vrem să ne vedem. Acest lucru a dat un mare impuls aplicațiilor care obișnuiau să persiste într-o relativă obscuritate; cum ar fi aplicația de chat video Google, Duo și Houseparty; care permite grupurilor de prieteni să se alăture unui singur chat video și să se joace împreună. 

S-au dezvoltat brusc servicii care ne permit să lucrăm și să învățăm de acasă

Birourile și școlile s-au mutat toate în subsolurile și camerele noastre de zi. Nimic nu are un impact mai profund asupra activității online decât această modificare. Temele școlare sunt distribuite pe Google Classroom, întâlnirile au loc pe Zoom, Google Hangouts și Microsoft Teams. Goana către aceste servicii a adus totuși un nou control asupra practicilor de confidențialitate, acum vădit îmbunătățite.

Căutarea actualizărilor asupra virusului a determinat creșterea numărului de cititori pentru site-urile ziarelor locale și consacrate

Printre cei mai mari beneficiari în timpul pandemiei se numără site-urile locale de știri, cu salturi uriașe în trafic, în timp ce oamenii încearcă să afle cum pandemia afectează orașele lumii. Site-urile web pentru The New York Times și The Washington Post au crescut traficul cu peste 50% în ultima lună, potrivit SimilarWeb.

Concentrarea unică asupra virusului a înlăturat curiozitatea largă care atrage oamenii pe site-uri precum Wikipedia, care avea un număr în scădere înainte de o creștere recentă.

Industria jocurilor video a câștigat 

Cu toate meciurile din liga majoră anulate, nu au existat prea multe sporturi de consumat; dincolo de vreun meci de fotbal din Belarus, ocazional. În același timp; mai multe site-uri de jocuri video au înregistrat creșteri ale traficului. Twitch, site-ul principal pentru jocurile de streaming, a înregistrat o creștere a traficului cu 20%.

Pandemia a acelerat nevoia pentru 5G

Potrivit unui nou raport al Vodafone, economia Marii Britanii ar putea obține câștiguri de productivitate de peste 38 de miliarde de lire sterline în următorii cinci ani, dacă lansarea 5G este avansată până în 2025. Viteza datelor de până la 100 de ori mai rapidă decât 4G ar eradica aproape toate blocajele de capacitate și ar facilita angajaților să descarce informații și să finalizeze sarcini, oriunde s-ar afla.

Având în vedere că trei din cinci persoane ar dori să lucreze de la distanță după pandemia de coronavirus; dezvoltarea tehnologiei 5G are, de asemenea, potențialul de a genera beneficii considerabile; deschizând calea pentru o mai mare flexibilitate care sporește productivitatea și satisfacția angajaților. 

Poate fi frumos să vezi că cel puțin unele lucruri rămân neschimbate de criză sau progresează. Tehnologia a pivotat și s-a dezvoltat întotdeauna pentru a face față provocărilor emergente; iar COVID-19 nu este diferit. Această mică selecție de exemple demonstrează diversele moduri în care soluțiile tehnologice alimentează adaptarea și echipează mai bine organizațiile pentru a reduce impactul asupra echipelor lor și a rezultatelor. 

Pentru mai multe noutăți și informații utile din domeniul tehnologiilor informaționale și  comunicare, destinate tinerilor, urmărește-ne paginile de Instagram, Telegram și site-ul platformei Youth.md.

Reporter Youth: Ruxanda Vasian

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Descoperă profesia de specialist în comunicare publică
Next Universitatea Internațională din Tokyo te invită la un eveniment online pentru a afla detalii despre burse și programe
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply