Admiră frumusețea naturii prin acest top 10 al celor mai mari flori de pe Terra


Florile au înfrumusețat peisajul acestei planete de milioane de ani. Plantele au reușit să folosească dezvoltarea înșelătoare a florii lor; folosind culoarea și mirosul pentru a atrage insectele și animalele pentru polenizarea cu succes. Există multe flori parfumate și frumoase pe pământ, dar multe dintre ele sunt de dimensiuni similare; aproximativ 2 centimetri până la 12 centimetri în diametru.

Mirosul este și o altă caracteristică suplimentară pentru reproducerea plantelor și există multe flori cu cel mai bun miros. Cu toate acestea, în această postare, Youth.md va prezenta doar cele mai mari flori de pe Pământ.

Lotus

Lotus blossoms from century-old seed - Chinadaily.com.cn

Lotus este una dintre cele mai mari flori din lume. Lotusurile sunt magnifice. Iar florile lor sunt demne de decorat. Au o valoare ornamentală și puteți întâlni multe specii ale acestei flori care sunt perfecte pentru piese de centru, dar nu și pentru buchete.

Magnolia

Magnolia - Wikipedia

Magnoliile pot avea origini exotice, dar sunt de fapt destul de ușor de cultivat și bine adaptate unui climat occidental. Singura problemă reală este momentul sezonului lor de înflorire; ceea ce înseamnă că florile pot fi ușor deteriorate de un îngheț târziu ascuțit. Magnolia poate fi găzduită în toate dimensiunile grădinii. Pot fi mici și delicate cu o înălțime de aproximativ 3m sau pot crește până la proporții impresionante de până la 20m.

Hibiscus

Hibiscus care instructions – Lazy Flora

Hibiscus este o floare frumoasă care vine într-o serie de culori și este, de asemenea, cunoscută sub numele de trandafir în unele zone. În afară de frumusețea sa; este folosit și pentru a face băuturi în unele țări, cum ar fi ceaiul și sucurile. În Mexic se mănâncă Hibiscus uscat și este considerat o delicatesă.

Bujorul de pădure 

Peony of the forest | Peonies, Love flowers, Flowers

Bujorul de pădure este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari nume de flori din lume. Bujorii de copaci sunt superbi și uriași. Aceste bujori sunt de dimensiuni masive și superbe la vedere. Poate că acesta este motivul pentru care bujorii de copaci sunt folosiți pentru piese de centru și buchete și alte scopuri decorative.

Floarea soarelui

Sunflowers on display at 2 fields in downtown Raleigh | State and Regional  News | greensboro.com

Floarea-soarelui vine într-o varietate de culori dramatice de vară.. Floarea soarelui anual (Helianthus annuus); este floarea pe care majoritatea oamenilor o imaginează atunci când se gândesc la această specie. Ea variază de la galben strălucitor, însorit la roșu închis; până la mao-ciocolată și toate culorile între ele, inclusiv soiurile pestrițe. Floarea-soarelui are tulpini lungi, puternice și sunt de lungă durată.

Puya raimondii

Pumapampa | Puya raimondii | The world in images

Când vorbiți despre cele mai mari flori din lume, pur și simplu nu puteți uita de Puya Raimondii. Unele soiuri de flori Puya raimondii au capete multiple. Acestea sunt de obicei flori de dimensiuni mari. Acestea sunt mari de 15 m și sunt mai mult de flori sălbatice care nu pot fi utilizate în niciun scop decorativ.

Iarba Neptun

Iarba de mare s-a adaptat la poluarea umană și a început să capteze  particule de plastic care ajung în mări și oceane | Digi24

Posidonia oceanica sau iarba Neptun este o floare foarte netradițională, de dimensiuni masive. Se mai numește tapeweed mediteranean. Această floră este o specie de iarbă de mare. Aceasta este cu siguranță una dintre cele mai importante 10 flori din lume; pentru că produce o cantitate impresionantă de oxigen în ocean. 

Palmierul Talipot 

Talipot palm flower - YouTube

Palmierul Talipot  este unul dintre cele mai mari palmieri din lume, având origini din India de Sud. Are o înălțime de până la 25 m și un diametru de tulpini de până la 1,3 m. Palmierii Talipot sunt monocarpice, ceea ce înseamnă că înflorește o singură dată la vârsta de 30 până la 80 de ani. Talipot Palm are multe utilizări, este la fel de utilă ca nucă de cocos în regiunea sa natală; iar fructele Talipot, care sunt surprinzător de gustoase, sunt cunoscute sub numele de măr de gheață. 

Titan arum

The Corpse Flower: Description, Life Cycle, Facts

Titan arum cea mai mare inflorescență neramificată din lume, Titan arum este o floare spectaculoasă care nu seamănă nimic cu celelalte flori pe care le veți întâlni. Bineînțeles, nu sunt decorative și nu pot fi găsite oriunde.

Rafflesia arnoldii

Rafflesia arnoldii - The Largest Flower On Earth - WorldAtlas

Rafflesia arnoldii este cea mai mare floare din lume. Diametrul este de peste 1 metru. Este o plantă parazită care se hrănește cu insecte iar această floare este recunoscută în special pentru mirosul urât pe care-l are. 

Dacă ți-a plăcut articolul nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Chirilov Cristian

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job în Soroca // Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA angajează coordonator programe
Next Top romane de dragoste care trebuie să figureze în lista ta de lecturi
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + 16 =