Premiul pentru Drepturile Omului // Nominalizează pe cineva


Premiul pentru drepturile omului – Recunoașterea contribuțiilor excepționale în promovarea drepturilor omului și a statului de drept

Premiul pentru Drepturile Omului recunoaște contribuțiile remarcabile la avansarea drepturilor omului și/sau promovarea statului de drept la nivel provincial, național sau internațional.

Despre premiu:

Premiul este acordat pentru devotamentul pe termen lung în avansarea drepturilor omului și a statului de drept sau pentru un act unic de serviciu remarcabil. În general, premiul se acordă unei singure persoane o dată la doi ani, cu excepția cazurilor speciale.

Criterii de eligibilitate pentru aplicare?

Pentru a fi eligibil pentru acest premiu, candidatul trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Să demonstreze o contribuție excepțională la drepturile omului și/sau promovarea statului de drept, în conformitate cu cele mai înalte idealuri ale profesiei juridice;
  • Să nu fi primit anterior acest premiu.

Premiul poate fi acordat postum, în consultare cu familia sau rudele apropiate ale propusului.

Procesul de nominalizare:

Pentru a depune o nominalizare, Nominatorul completează formularul de nominalizare online. Pachetul de nominalizare trebuie să includă:

  • O scrisoare de nominalizare care să explice motivele nominalizării și informații de fundal despre serviciile și realizările remarcabile ale candidatului în raport cu premiul;
  • Un curriculum vitae actualizat;
  • Scrisori de susținere din partea altor membri ai Societății de Drept sau a publicului.

Nominalizările rămân active pentru considerare pentru două cicluri de premii.

Depunerea Nominalizărilor Online

Pentru a depune online, Nominatorul urmează instrucțiunile pentru completarea formularului de nominalizare online și încarcă toate documentele de susținere.

Depunerea Nominalizărilor prin Email

Pentru a depune prin email, Nominatorul completează formularul de nominalizare online. Scrisoarea de nominalizare și scrisorile de susținere se trimit la adresa submissions@lso.ca.

Vă rugăm să indicați “Human Rights Award” și numele candidatului în linia de subiect. Materialele trimise prin email trebuie să fie în format PDF.

Depunerea Nominalizărilor prin Poștă

Pentru a depune prin poștă, Nominatorul completează formularul de nominalizare online. Pachetul de nominalizare se trimite la adresa: Comitetul de Selecție pentru Premiul pentru Drepturile Omului c/o Kathleen MacDougall Law Society of Ontario 130 Queen Street West Toronto, ON M5H 2N6

Data-limită pentru depunerea nominalizărilor: luni, 30 septembrie 2024.

Pentru mai multe detalii, citiți comunicatul de presă referitor la câștigătorul Premiului pentru Drepturile Omului din 2023, Prakash Diar, activist pentru drepturile omului și accesați site-ul oficial pentru aplicare.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Curs de formare TOSCA destinat organizațiilor active
Next Granturi Neurotorium - oportunitate pentru proiecte educaționale
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply