8 criterii de care trebuie sa ții cont înainte de a cumpara o casă


Street view of a row of houses. The front of each house has a porch, stairs and a sidewalk.

O casă reprezintă o achiziție importantă în viața fiecărui om, de aceea cumpărarea acesteia presupune o documentare amplă și rigurosă pentru ca în final să ne putem bucura de liniștea și confortul acesteia. Urmărește articolul de mai jos pentru a afla despre câteva criterii de care trebuie să ții cont înainte de a intra în posesia acesteia.

  1. Nu te lasa influentat de un singur amănunt

Poate ca ți-ai dorit mult o casa cu piscina. Dacă cea pe care tocmai ai vizitat-o are piscină; dar nu întrunește celelalte criterii, nu lăsa acest lucru sa te influențeze și să faci un târg prost.

2. Fii deschis la alternative

Ți-ai dorit mereu o casă de vacanță la munte sau la mare, dar prețurile îți depășesc cu mult bugetul? Gandeste-te la alternative: localități sau zone care se dezvoltă acum și care au potențial turistic și economic.

3.Cunoaște bine piața

E important să faci o scurta documentare și să afli prețurile, înainte sa te apuci de vizionat. În felul acesta vei evita oportuniștii.

4. Ia în considerare costurile suplimentare

Creditul pe care ți-l acordă banca va acoperi costul casei, dar trebuie sa iei în considerare și celelalte costuri – cu notarul, asigurarea obligatorie etc.

5.Nu te teme sa pui intrebari

Întreaba proprietarul dacă apartamentul sau casa pe care vrei să o cumperi are anumite probleme pe care trebuie să le știi.

6.Nu te înhăma la modificari ample

În cazul în care vrei sa te muți imediat, căuta o casa în care sa poți locui. Deși pare ca e simplu sa faci modificările pe care ți le dorești; evaluează cum îți va afecta acest lucru bugetul.

7.Pune-ți finanțele în ordine

Daca vrei sa accesezi un credit imobiliar pentru a cumpara casa, va trebui să fii cu finanțele la zi atunci cand te adresezi unei bănci. Indiferent că iei un credit imobiliar sau folosești economiile personale pentru cumpararea unei case, investiția este substanțială. Parcurge lista cu criterii și asigură-te că locuința pe care vrei să o cumperi le întâlnește pe cele mai importante dintre ele.

8. Discută cu un agent imobiliar de încredere

Un specialist care cunoaste bine piața te poate ajuta sa gasesti ceva convenabil în bugetul tău.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Leahu Dumitrița

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vizită de studiu pentru antreprenorii care doresc să aplice practici eco friendly
Next Vino să-ți testezi cunoștințele și creativitatea în Hackaton-ul internațional SMART
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × three =