Tatiana Stanev: „Curajul și perseverența m-au ajutat să învăț o meserie nouă și deja am primele cliente”


Tatiana Stanev are 38 de ani și locuiește în Larga Nouă, raionul Cahul. La 38 de ani se consideră o femeie împlinită, alături de cei trei copii. Dorința de a se afirma profesional însă, a făcut-o să se înscrie la cursurile pe care proiectul „Abilitarea Femeilor pentru Muncă Decentă și Viață Decentă” le organizează pentru femeile care își doresc o independență financiară, sunt în căutarea unui job sau vor să dezvolte o mică afacere individuală. Tatiana a ales să însușească profesia de manichiuristă, iar acum are deja primele cliente.

„Acum câțiva ani, îmi făceam manichiura la un salon de frumusețe, iar într-o zi mi-am dat seama că-mi place domeniul și vreau să lucrez în această industrie. La acea etapă nu am găsit cursuri unde aș fi putut învăța această profesie, iar când o cunoscută mi-a spus despre cursul de manichiură, m-am înscris cu cea mai mare plăcere. Iată, zilele trecute am avut ultima lecție și deja urmează să primesc certificatul care atestă cunoștințele și competențele acumulate.” Tatiana Stanev, locuitoare, s. Larga Nouă, r. Cahul

Și-a dorit încă din copilărie să fie proprietara unui salon de frumusețe. Cu anii, această dorință nu a dispărut, iar acum, când copiii au mai crescut, îi este mai ușor să investească în visurile sale.

„Îmi amintesc cum, de mică, visam să fac coafuri, să machiez și să fac manichiura. Am hotărât să încep cu manichiura, dar foarte mult mi-aș dori și un curs de coafor. Sunt sigură că dacă aș cunoaște aceste două direcții, lejer aș putea activa într-un salon de frumusețe. La cursul pe care l-am frecventat am învățat foarte multe lucruri, pentru că știam în practică lucrul, dar aveam nevoie de niște îndrumări ale profesionistelor, să înțeleg tehnologia.” Tatiana Stanev, locuitoare, s. Larga Nouă, r. Cahul

Acum se bucură deja de succese în domeniul beauty. Primele cliente s-au programat pentru manichiură, iar Tatiana speră ca numărul lor să crească.

În cadrul proiectului „Abilitarea Femeilor pentru Muncă Decentă și Viață Decentă” a beneficiat de un grant pentru procurarea ustensilelor necesare.

„Foarte important este ca o femeie să aibă încredere în forțele proprii. Sunt mândră că am avut curaj și am mers spre realizarea visului meu. Am vrut să-mi demonstrez că pot, că sunt în stare să obțin ce-mi doresc și că nimic nu mă poate împiedica. Pentru unii, mai devreme, pentru alții, mai târziu, dar lucrurile frumoase vin în viața noastră, neapărat. ” Tatiana Stanev, locuitoare, s. Larga Nouă, r. Cahul

Printre cele mai importante lucruri pe care le-a aflat la curs este încrederea în forțele proprii, iar comunicarea cu alți oameni te poate motiva să nu cedezi în fața obstacolelor și să mergi înainte.

„Schimbarea este, întâi de toate, în mine, în felul în care abordez lucrurile și cum vreau să-mi continui viața. Aș recomanda și altor femei să aibă curaj și să persevereze, pentru că rezultatele vor veni neapărat. În acest program m-am simțit apreciată, ascultată și susținută.” Tatiana Stanev, locuitoare, s. Larga Nouă, r. Cahul.

În cadrul proiectului „Abilitarea femeilor pentru Muncă Decentă și Viață Decentă”, implementat în 12 localități ale raioanelor Ungheni și Cahul, femeile beneficiază gratuit de consiliere psihologică, coaching vocațional, mentorat în afacere, ghidare în carieră, angajare și o mulțime de posibilități de dezvoltare personală și profesională.

Dacă și tu îți dorești să beneficiezi de oportunitățile programului, ești așteptată în comunitate. Completează formularul de înscriere sau sună la numărul 060484948!

Acest material este realizat în cadrul Campaniei de Sensibilizare „Femeile au drepturi, femeile decid!”, în cadrul proiectului „Abilitarea femeilor pentru Muncă Decentă și Viață Decentă”, implementat de Asociația Obștească „Făclia”, în baza Acordului de Colaborare cu UN Women din cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women, în parteneriat cu UNICEF Moldova!

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Primul Forum pentru Responsabilizare Socială în Sănătate: Cum să fii tratat mai bine în instituțiile medicale?
Next Mituri despre vaccinarea împotriva Covid-19
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply