Hackathon pentru femeile din Găgăuzia


Ești din regiunea găgăuză? Ai idei și vrei să te implici în dezvoltarea comunității în care locuiești? Înscrie-te la un hackathon organizat exclusiv pentru femei, care va avea loc în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, la Women Hub Comrat. Evenimentul are drept scop încurajarea femeilor în utilizarea tehnologiilor informaționale și a soluțiilor inovative pentru dezvoltarea comunitară. Aceasta în condițiile în care femeile sunt subreprezentate în domeniul STEM, și doar 19% dintre persoanele care activează în sectorul IT din țara noastră sunt femei.

Ce vei face la hackaton?

Timp de trei zile, îți vei demonstra abilitățile și talentele, iar ideile generate de tine vor putea prinde viață în proiecte originale care vor schimba comunitatea în care locuiești. Sunt încurajate soluții viabile cu impact local pentru dezvoltarea domeniului tehnologiilor informaționale, antreprenoriatului, infrastructurii sau ecologiei.

De ce să participi la hackaton?

E timpul să fii chiar tu cea care aduce schimbarea în comunitatea ta! Evenimentul îți va oferi o oportunitate de a-ți întâlni colegele, de a interacționa cu femei lidere și potențiali mentori sau mentore și de a-ți testa capacitatea de a folosi tehnologia pentru a rezolva problemele locale. Primele 3 echipe câștigătoare vor fi premiate.

Cum participi la hackaton?

Pentru a participa la concurs trebuie să te înregistrezi aici.

Sunt așteptate minim 6 grupuri formate din 4 participante. Poți invita și forma o echipă cu alte 3 femei creative, iar grupurile cu cele mai ingenioase idei vor fi premiate.

Stereotipurile, prejudecățile, lipsa de mentori/e și inegalitatea de gen sunt câțiva dintre factorii majori care împiedică femeile să-și urmărească interesele și să-și realizeze potențialul în domeniile STEM. Acest hackathon va încuraja mai multe fete și femei să se intereseze de inginerie și tehnologie. Evenimentul este organizat în cadrul „Empowering Women Hub Networks”, proiect care își propune să susțină dezvoltarea economică, prin implicarea mai multor fete și femei în sectoarele promițătoare și să creeze un acces mai bun la oportunități economice, promovând egalitatea de gen și abilitarea femeilor, prin implicarea lor în tehnologiile informației și dezvoltarea comunicațiilor. Proiectul este implementat de IHUB/Seed Forum Moldova, în colaborare cu UN Women, cu sprijinul financiar al Suediei și USAID, în parteneriat cu proiectul Tekwill.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află aici despre oportunitățile ce ți le oferă Grid Dynamics
Next Sănătatea psiho-emoțională a tinerilor: provocări și soluții
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − three =