Atelier de lucru pentru proiecte de cooperare LEADER


Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova și Federația LEADER România organizează evenimentul „Atelier de lucru pentru proiecte de cooperare LEADER”.

Când?
Miercuri, 24 august, de la ora 11:00.
Unde?
Online, pe Zoom.

Dacă reprezinți un Grup de Acțiune Locală care își dorește să implementeze proiecte de cooperare atunci acest eveniment este pentru tine.

Cooperarea este un mod de a obține o viziune locală mai largă și de a aduce cunoștințe noi în zonă pentru a îmbunătăți strategiile locale. Proiectele de cooperare LEADER sunt similare cu proiectele locale din perspectiva contribuției la realizarea obiectivelor strategiei locale de dezvoltare relevante. Totuși, datorită prezenței suplimentare a unui partener de cooperare din afara teritoriului Grupului de Acțiune Locală, proiectele de cooperare LEADER au și beneficii adiționale legate de învățarea reciprocă și de atingerea masei critice în ceea ce privește cunoștințele relevante, experiența, metodele aplicate, precum și alte resurse.

De asemenea, proiectele de cooperare pot stimula caracterul inovator al acțiunilor de dezvoltare locală. Ele pot contribui la o creștere a competitivității zonei. Lucru realizabil prin consolidarea capacităților și atragerea unor parteneri de afaceri noi; și difuzarea de inovare, know-how și noi competențe.

Cooperarea dintre o zonă GAL cu alte zone geografice poate reprezenta o componentă-cheie a oricărei strategii de dezvoltare locală (SDL) din cadrul CLLD/LEADER sau un avantaj suplimentar al acestei strategii.

Aceasta poate evolua în etape, de la schimburi de experiență la transferul de practici promițătoare către o activitate comună. Cooperarea cu alte teritorii care implementează CLLD/LEADER poate reprezenta un instrument strategic. Astfel, GAL-ul îl poate utiliza pentru a atinge masa critică necesară pentru anumite proiecte sau pentru a pune în comun resurse și expertiză complementare.

În cadrul discuțiilor vei afla:

  • exemple de proiecte de cooperare care au avut succes,
  • la ce anume trebuie să fii atent atunci când decizi să depui un astfel de proiect,
  • cum să îți alege partenerii potriviți,
  • cât de mult te ajută să colaborezi cu GAL-uri din alte țări.

Pentru a putea să participi trebuie să te înscrii accesând acest link.

După completarea formularului vei primi un e-mail cu datele de logare pe platforma Zoom.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Pe 27 august se poartă INDEPENDENȚA. Fii alături de designerii autohtoni!
Next Concert de muzică clasică la Bulboaca/ Artă în mahala
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply