Cele mai puțin cunoscute sărbători din lume


De cele mai multe ori sărbătorile sunt un bun prilej de a petrece timp cu familia, de a depăna amintiri, de a sta la masă cu cei dragi și de a gusta din cele mai bune bucate, doar că unele nu se rezumă doar la astfel de activități relaxante. Iată care sunt cele mai ciudate sărbători din lume.

Ziua Science Fiction (2 ianuarie)

Ziua a fost sărbătorită pe scară largă pentru prima dată în 2012 și este de obicei cunoscută ca Ziua Națională a Science Fiction în Statele Unite.

Cum să sărbătorim?

  • Citește autorii tăi preferați de SF, urmărește filme SF și organizează petreceri tematice SF.
  • Participați la o povestire și o lectură de carte pe care librăriile și bibliotecile le dețin pentru a prezenta lucrările autorilor de science fiction clasici și noi.
  • Încurajează tinerii cititori din viața ta să ia o carte științifico-fantastică sau o nuvelă de citit.

Ziua mondială a Complimentului (1 martie)

1 martie este sărbătorită ca Ziua Mondială a Complimentului, începută în Țările de Jos de Hans Poortvliet în 2001. Acum ziua este sărbătorită în multe țări europene, inclusiv Norvegia și Belgia .

Complimente – sunt gratuite, ușor de oferit și de primit, fac oamenii fericiți. Așa că fă complimente tuturor celor pe care îi întâlnești, apreciază familia, colegii de muncă și prietenii pentru munca lor grea și pentru că sunt acolo în viața ta.

Ziua Spune o Minciună (4 aprilie)

Tell a Lie Day – Fun Holiday

Sărbătoarea cu origini necunoscute vine la doar câteva zile după o altă sărbătoare care celebrează șmecheria și minciuna – April Fool’s Day, sărbătorită în SUA.

În timp ce numele sugerează că sărbătoarea încurajează oamenii să spună minciuni toată ziua, am dori să credem că ziua nu este o sărbătoare reală a minciunii, ci o recunoaștere a faptului că minciuna face parte din viață și, uneori, oamenii trebuie să mintă pentru a-i face pe alții să se simtă mai bine. Asemenea minciuni sunt numite minciuni albe și sunt posibil singura formă de minciună acceptabilă în majoritatea religiilor, culturilor și societăților.

Ziua Internațională a Picnicului (18 iunie)

Ziua Internațională a Picnicului este o sărbătoare inventată care este celebrată anual pe 18 iunie. 

International Picnic Day… Don't forget to bring a bottle

Ziua Internațională a Picnicului este o zi pentru a comunica cu natura și pentru a vă bucura de o zi minunată de vară dacă vă aflați în emisfera nordică. O zi similară este sărbătorită în Teritoriul de Nord al Australiei, însă Ziua Picnicului în această regiune este o sărbătoare legală.

Așadar, împachetează-ți coșul de picnic, urcă-te în mașină sau mergi într-un parc sau într-o zonă de picnic și bucură-te de o masă în aer liber singur sau cu familia și prieteni să sărbătorească această sărbătoare neoficială.

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporteră Youth.md: Șchiopu Felicia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Voluntarii CLT Stăuceni s-au mobilizat pentru a ajuta refugiații din Ucraina
Next ODIMM lansează un nou apel de granturi pentru tinerii care vor să inițieze o afacere
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 11 =