E timpul să vorbim // Podcast inițiat de Anastasia Suslov


Anastasia Suslov este o tânără de la nordul Moldovei care și-a inițiat de curând propriul podcast E timpul să vorbim. „Scopul podcastului este să aduc subiecte încă neanalizate sau nedescoperite și să atrag atenția la provocările și situațiile cu care unele persoane din societatea noastră se confruntă.”

Anastasia, cum ai ajuns la ideea podcastului și în ce constă el de fapt?

„Am participat la un curs implementat de Oficiul Ambasadei Țărilor de Jos. La final ei ne ofereau oportunitatea de a implementa o idee de a noastră legată de drepturile omului sau buna guvernare. Eu fiind o amatoare a tot ce e legat de drepturile omului și cărți audio, podcasturi, am aranjat pe foaie frumos ideea și alături de suportul Ambasadei și platformei Nord News am pornit procesul de realizare.”

În momentul în care ai început să înregistrezi podcasturile, ai simțit că ești cu cel puțin un pas mai aproape de schimbare?

„Am primit mesaje lungi de la unele persoane care îmi spuneau că nu conștientizau până acum că de fapt ei sunt fericiți. Și eu așa mă bucuram. Mă bucuram că oamenii îmi ziceau „M-am uitat, am ascultat”, dar când veneau cu un feedback asta chiar era nemaipomenit. Mulți colegi au distribuit. Îmi place mult lanțul ăsta în care oamenii conștientizează. Se observă prin acțiunile lor.”

Îți aduci aminte de un moment neașteptat?

„Neașteptată mi-a părut echipa de la Nord News. Credeam că sunt serioși, severi, stricți, dar s-a adeverit a fi o echipă foarte prietenoasă și înțelegătoare.

Am avut parte de foarte multe momente amuzante. De exemplu când înregistrăm unele secvențe și eu trebuie să mă uit în cameră, dar eu efectiv nu văd camera. Și prin platou se aude: „Nastia, mai la stânga, stânga … Nu, Nastia, mai la dreapta”. Sau când înregistrăm cap coadă bine, frumos și ei îmi spun „Iaca fix asta, numai că oleacă mai la stânga”.

E destul de interesant. Mai ales oamenii cum încearcă să se adapteze în așa mod ca să poată lucra și asta e atât de minunat de fapt, pentru că oamenii văd o altă realitate, pentru că oamenii descoperă.”

PÂNĂ ACUM AU FOST CREATE DOUĂ EDIȚII:

1 podcast // E timpul să vorbim despre persoanele cu deficiențe de văz:

2 podcast // E timpul să vorbim despre drepturile copiilor:

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Text – Alexandra-Luiza Popov, redactor youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Topul celor mai „neiubite” discipline școlare în Republica Moldova
Next O nouă garderobă cu noi articole vestimentare în 2022
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply