Cele mai faimoase filme regizate de către Tim Burton ce merită privite


Tim Burton este un regizor, scenarist și producător de filme american. Acesta este cunoscut pentru filmele lui fantastice și horror, având totodată un stil gotic. Unii dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood au jucat de mai multe ori în filmele acestuia, Johnny Depp fiind protagonistul a 8 filme, la fel și Helena Bonham Carter și Winona Ryder fiind în 3.

 Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street (2007)

A Probably Doomed Argument that Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet  Street (2007) is a… | by richardvonbusack@facebook.com | Medium

Filmul relatează povestea legendară a lui Sweeney Todd (Johnny Depp), un frizer care se întoarce din închisoare, unde a fost pus pe nedrept, hotărât să se răzbune pentru violarea și uciderea soției sale. Își reia meseria în timp ce formează un parteneriat sinistru cu colega lui chiriașă, doamna Lovett (Helena Bonham Carter).

Dumbo (2019)

Dumbo (2019) | Film Review | This Is Film

Filmul relevă aventurile unui tânăr elefant, ale cărui urechi supradimensionate îi permit să zboare. Acesta ajută la salvarea unui circ care se confruntă cu numeroase probleme, dar când circul plănuiește o nouă aventură, Dumbo și prietenii săi descoperă secrete întunecate sub furnirul său strălucitor.

Edward Scissorhands (1990)

Edward Scissorhands" (1990): Edward Was Too Pure for This World -  ReelRundown

Povestea unui om artificial, care a fost construit incomplet și are foarfece pentru mâini, duce o viață solitar. Apoi, într-o zi, o doamnă suburbană îl întâlnește și îi prezintă lumea ei, lumea reală.

Corpse Bride (2005)

Tim Burton's Corpse Bride movie review (2005) | Roger Ebert

Când un mire timid își exersează jurămintele de nuntă în prezența neatenționată a unei tinere decedate, ea se ridică din mormânt presupunând că s-a căsătorit cu ea. De aici povestea lor, urmează să fie aflată doar de cei ce se încumetă să privească filmul. 

Planet of the Apes (2001)

The Alternate Planet Of The Apes Ending Tim Burton Wanted Us To See

Astronautul Leo Davidson se prăbușește cu nava pe care o pilota pe o planetă stranie, unde maimuțele sunt stăpâne, iar oamenii sclavi. Apariția neașteptată pe planeta stăpânită de maimuțe a căpitanului Leo Davidson, străin de ordinea instaurată și neafectat de aceasta, servește oamenilor înrobiți de pe planetă drept catalizator pentru o schimbare socială.

Dark Shadows (2012)

The House of Dark Shadows and the Legacy of Daytime Gothic - Hollywood Suite

Filmul, scris de John August, este bazat pe celebrul serial supranatural cu același nume al anilor ’60 creat de Dan Curtis. Johnny Depp îl interpretează pe Barnabas Collins, vampirul ale cărui aventuri sunt descrise în film. Un vampir închis, Barnabas Collins, este eliberat și se întoarce la casa lui ancestrală, unde descendenții săi disfuncționali au nevoie de protecția lui.

Ed Wood (1994)

Ed Wood — "Goodbye Penis!" - YouTube

Filmul este povestea vieții și carierei celebrului regizor Edward D. Wood Jr., cunoscut ca cel mai slab regizor al tuturor timpurilor. Acțiunea se concentrează în jurul anilor 1950, când el a realizat filmele ‘Glen or Glenda’, ‘Bride of the Monster’ și ‘Plan 9 From Outer Space’ și ne arată aspecte din viața sa de travestit și ne dezvăluie prietenia cu actorul cândva foarte apreciat, dar acum aflat într-un mare con de umbra profesional, Bela Lugosi.

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Charlie and the Chocolate Factory (2005) — A sugar high and a sugar crash  in one – Mutant Reviewers

Apreciatul regizor Tim Burton, imprimă stilul sau de o imaginație vie iubitei cărți clasice a lui Roald Dahl, Charlie și Fabrica de Ciocolată, despre un excentric producător de ciocolată, Willy Wonka (JOHNNY DEPP) și Charlie Bucket (FREDDIE HIGHMORE), un băiat cu suflet bun dintr-o familie săracă, care trăiește în umbra fabricii extraordinare a lui Wonka. Acesta câștigă un tur prin cea mai magnifică fabrică de ciocolată din lume, condus de cel mai neobișnuit producător de bomboane din lume.

Sleepy Hollow (1999)

Sleepy Hollow - Movie Review - The Austin Chronicle

Ichabod Crane (Johnny Depp) este poliţist în New York. El trebuie să rezolve misterul unor crime îngrozitoare. Ichabod Crane este trimis la Sleepy Hollow pentru a investiga decapitările a trei persoane, vinovată fiind legendara apariție, Călărețul fără cap.

 Alice in Wonderland (2010)

Alice in Wonderland (2010) review

Alice are 19 ani şi se află la o petrecere unde află că urmează să fie cerută în căsătorie de un bărbat bogat. Se întoarce în lumea magică din aventura copilăriei, unde se reîntâlnește cu vechii ei prieteni și află despre adevăratul ei destin: să pună capăt domniei terorii a Reginei Roșii. 

Big Fish (2003)

BIG FISH (2003) • Frame Rated

În acest film minunat de Tim Burton, un tânăr încearcă să afle mai multe despre tatăl său, rememorând poveștile despre viața acestuia. Astfel, din istorii și fabulații, fiul începe să descopere marile calități și marile defecte ale părintelui său.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016)

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016) Desktop Wallpaper |  Moviemania | Miss peregrines home for peculiar, Home for peculiar children, Peculiar  children

Jacob, în vârstă de 16 ani, urmăreşte nişte indicii care îi duc pe o insulă misterioasă, unde descoperă ruinele dărăpănate ale Școlii Domnișoarei Peregrine pentru Copii Ciudaţi. Dar pericolul se adâncește după ce el ajunge să-i cunoască pe rezidenți și află despre puterile lor speciale.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Cernețchi Alisa

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Evenimente organizate de America House Chișinău
Next Programul FLEX Moldova anunță lansarea FLEX Moldova Newsletter
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − six =