Program de granturi pentru organizațiile societății civile


Cerere de aplicații: program de granturi pentru organizațiile societății civile axate pe mass-media. Al doilea program de granturi „Promovarea unui sistem de justiție eficient, accesibil și transparent”.

Cerere de aplicații (RFA)

Checchi and Company Consulting, Inc. (Checchi) este o firmă de dezvoltare internațională cu sediul în Statele Unite ale Americii, care implementează Proiectul Model Courts Initiative (MCI) finanțat de USAID în Moldova. MCI este un efort de trei ani care vizează îmbunătățirea eficienței, performanței și calității serviciilor judecătorești bazate pe cele mai bune practici internaționale și în conformitate cu standardele internaționale de excelență pentru serviciile judecătorești.

Checchi caută aplicații pentru cel de-al doilea program de granturi „Fovorizarea unui sistem de justiție eficient, accesibil și transparent” și invită organizațiile neguvernamentale înregistrate axate pe mass-media să trimită propuneri în unul sau mai multe dintre următoarele domenii:

  • Creșterea gradului de conștientizare cu privire la accesul la justiție.
  • Implementarea campaniilor publice de alfabetizare juridică.
  • Promovarea progresului și schimbărilor la Instanțele Model care pot contribui la progresul la nivel național în promovarea unui sistem de justiție eficient, accesibil și transparent.
  • Promovarea parteneriatelor cu OSC-urile active în sectorul justiției, inclusiv alți parteneri/beneficiarii MCI, pentru a identifica și a crește gradul de conștientizare cu privire la cele mai bune practici pentru a asigura receptivitatea instanțelor la nevoile publicului și ale utilizatorilor instanțelor.
  • Activitățile eligibile includ, dar nu se limitează la: promovarea accesului cetățenilor la tribunale și accesul la informații juridice; creșterea accesului la justiție pentru grupurile vulnerabile; îmbunătățirea comunicării dintre mass-media și instanțe; evenimente media; dezvoltarea diverselor informații și produse referitoare la asistență juridică, servicii de asistență, suport parajuridic, sprijin martori etc; evenimente de informare și alfabetizare juridică pentru publicul larg, inclusiv grupurile vulnerabile etc.

Produsele media ilustrative includ, dar nu se limitează la: emisiuni TV și radio, povești de succes, postări pe rețelele sociale (video, audio, fotografie, text), tutoriale scrise și video, articole etc.

Granturile pot fi implementate la nivel național, regional și/sau local. Activitățile de grant cu anvergură națională pot fi prioritizate în cadrul prezentului AFR. Pentru granturile cu anvergură regională sau locală, o parte din activitățile propuse trebuie să fie implementate în localitățile deservite de judecătoriile Ungheni și/sau Bălți.

Fiecare grant poate varia între 5.000 USD și 75.000 USD. Suma finală va depinde de activitățile de grant și de negocierea finală. În circumstanțe excepționale, poate fi acordată o subvenție care se află în afara acestui interval.

Perioada anticipată de performanță este de la 6 la 12 luni de la data acordării. Data anticipată de începere a acestui program este la sau în jurul datei de 1 aprilie 2022.

Toate costurile finanțate prin grant trebuie să fie permise, alocabile și rezonabile. Cererile de grant trebuie să fie susținute de un buget detaliat și realist, așa cum este descris în anexa 2.

Cererile trebuie depuse în limba engleză, în formatul cerut, prin e-mail la MCIgrants@dexisonline.com până la 31 ianuarie 2022, ora 23:59, ora Moldovei. Aplicațiile care nu sunt primite până la termenul limită nu vor fi luate în considerare.

Vă rugăm să trimiteți toate întrebările referitoare la acest RFA la: MCIgrants@dexisonline.com până la 15 ianuarie 2022. Întrebările pot fi formulate în română, rusă sau engleză. Răspunsurile vor fi trimise prin e-mail solicitanților până la 20 ianuarie 2022. La cererea solicitanților, MCI îi va ajuta pe solicitanți să înțeleagă procesul de aplicare, prin întâlniri video sau prin e-mailuri.

Cererea de aplicații, cerințele obligatorii, șabloanele de depunere a propunerilor pot fi descărcate mai jos:

Cerere de aplicații

Anexa 1: Formular de cerere de grant

Anexa 2: Model de buget

Anexa 3: Certificari, Asigurări, Declarații și Alte Declarații ale Beneficiarului

Recomndări pentru înregistrarea în DUNS și SAM

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află mai multe despre 1 Decembrie - Ziua Națională a a României
Next 1 decembrie – Ziua Mondială de combatere a SIDA
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × three =