„Mesaje prin artă”. Descoperă poveștile femeilor supraviețuitoare ale violenței în familie!


Terapia prin artă este vindecătoare pentru femeile care au trecut prin acte de violență în familie! De aceea, pe parcursul lunii noiembrie, 20 de supraviețuitoare au participat la o serie de ateliere de art terapie, culminate cu 5 lucrări simbolice care reflectă poveștile lor de viață, drumul de la suferință la libertate și recuperarea încrederii într-un viitor sigur. Ele și-au unit eforturile pentru a crea opere de artă menite să inspire alte femei să rupă cercul vicios al violenței.

Creațiile vor fi expuse în cadrul unui eveniment de încheiere a campaniei, cu genericul „Mesaje prin artă”.

Acesta se va desfășura pe 10 decembrie 2021, ora 14.00, la Parlamentul Republicii Moldova și va putea fi urmărit LIVE pe privesc.eu și pe paginile de Facebook: Parlamentul Republicii Moldova, Ambasada Suediei, Centrul de Drept al Femeilor și UN Women Moldova.

Scopul evenimentului este de a sensibiliza autoritățile şi publicul larg cu privire la gravitatea fenomenului de violență în familie şi de a sublinia importanţa serviciilor și suportului specializat de care au nevoie femeile supuse violenței. Tablourile reflectă puterea de a lua decizii, libertatea de a face schimbări și încrederea în propriile forțe.

Evenimentul este organizat de către Centrul de Drept al Femeilor, UN Women și Parlamentul Republicii Moldova, cu sprijinul financiar al Suediei, în contextul ratificării de către Republica Moldova a Convenției de la Istanbul și a Campaniei internaționale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”.

Urmărește evenimentul și descoperă poveștile femeilor supraviețuitoare ale violenței în familie! 

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la Webinar: Închiderea anului contabil – 2021
Next Urmărește online „Premiile ONU pentru Drepturilor Omului 2021”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 2 =