Află mai multe despre Robert Kiyosaki – un milionar căruia nu îi pasă de bani


Dacă ești măcar puțin interesat de educație financiară, sigur ai auzit despre cartea “Tată bogat, tată sărac”. Cu peste 32 milioane exemplare, care vorbește despre antreprenoriat, educație financiară, a fost scrisă de omul de afaceri și autorul american Robert Kiyosaki. Este un om de succes, dar cum a reușit să devină unul și de ce?

Datorită faptului că a activat ca ofițer militar, a înțeles devreme că are nevoie de o misiune în viață. Fiind fondatorul „Rich Global LLC” și „Rich Dad” – companie; care se ocupă cu educația financiară prin intermediul cărților și videoclipurilor informative, vrea să ajute oamenii. Scopul său este să simplifice pe cât posibil sistemul financiar, pentru ca să fie înțeles cu ușurință de oricine.

Robert Kiyosaki susține că majoritatea oamenilor sunt spălați pe creier:

Nu aș merge după regulile: du-te la școală, ia-ți un job, muncește din greu, fă economii, scapă de datorii, ia-ți o casă și joacă la bursă. Oamenii sunt îndemnați să facă astfel, din cauza sistemului care controlează economia lumii. Mie nu îmi pasă de bani, eu fac foarte mulți, pentru că înțeleg sistemul! Nu respect regulile, fac totul exact invers.

How to Start a Business Without Money (Part 1)

„Un om bogat nu muncește pentru bani.”

Secretul său este modul de gândire. Cu toate că toată lumea vede datoriile ca ceva rău, Kiyosaki nu e de-acord și crede că mai degrabă bursa este pentru pierzători. În viziunea sa, persoanele, cărora li s-a spus să meargă la școală, să aibă un job, să muncească din greu etc, vor plăti taxe. De ce? Motivul este evident: muncesc pentru bani, iar Robert Kiyosaki repetă întotdeauna că oamenii bogați nu muncesc pentru bani și nu plătesc taxe.

Are opinii foarte puternice, pe care și le susține nu doar în cele peste 26 cărți publicate, ci și în interviuri, emisiuni, videoclipuri etc. Din aceste surse, am aflat câteva curiozități:

1. S-a pensionat la 47 ani.

Cu toate că acum are 73 ani, s-a pensionat la 47. A fost dorința sa, scriind mai târziu și o carte, care tradusă mot a mot, sună cam așa: „Pensionează-te devreme, pensionează-te bogat”.

2. Tatăl lui Robert Kiyosaki, la care se referă în carte ca „tatăl sărac” nu a fost sărac

Tatăl său nu a fost sărac nici pe departe! A absolvit Universitatea Stanford, și a fost un intelectual. În schimb, Kiyosaki i-a spus astfel, din cauză mentalității sale – mentalitate de om sărac: note bune, job bun, lucru din greu. Totodată, „tatăl bogat” lucra pentru el însuși. Așadar, nu a trebuit să lucreze din greu.

Robert Kiyosaki 2019 - The Speech That Broke The Internet!!! KEEP THEM  POOR! - YouTube

3. A absolvit cu greu liceul

A picat examenele de două ori și s-a regăsit cu greu în rolul de elev. Cu toate acestea, a absolvit.

Lecția pe care ar trebui s-o tragem nu este să chiulim de la școală, ci să excelăm în domeniul care ne intrigă și interesează. Robert Kiyosaki este atât de cunoscut, pentru că spune lucrurilor pe nume și pentru că nu este ca toți ceilalți!

Dacă informația ți-a fost utilă, nu uita să ne urmărești pe paginile noastre de Instagram, Facebook și Telegram!

Reporter Youth.md: Oana Guțan

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Aplică pentru programul de stagiere „Șanse Egale pentru TINEri”
Next ZIPHOUSE te invită la ce-a de-a 5-a ediție – Moldova in Fashion Conference
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + six =