Poți lansa o afacere direct de pe băncile universității! Înscrie-te la cursul de Antreprenoriat Tech pentru studenți


Pentru a susține antreprenoriatul în rândul noilor generații, dar și dezvoltarea unei economii digitale, în acest an de învățământ, în 5 universități din țară urmează a fi implementat un curs de Antreprenoriat Tech. Disciplina este destinată tuturor studenților interesați de crearea unei afaceri: de la idee, lansare și până la dezvoltarea ei. Inițitiva face parte din proiectul „Startup Academy UNI”, o componentă a programului Startup Moldova. Această inițiativă educațională este dedicată actualilor și potențialilor antreprenori și este dezvoltată în cadrul proiectului TEKWILL, cu suportul USAID și al Suediei.

Timp de 12 săptămâni, studenții vor învăța cum trebuie să fie creat un business, cu accent pe componente precum: management strategic, planificare financiară, marketing, pitch, dar și atragerea investitorilor. Viitorii antreprenori vor studia atât în grup, cât și individual, fiind îndemnați să aplice cunoștințele și înafara orelor de curs. În total, programul se va desfășura în 12 module, iar la final, studenții își vor prezenta ideile de afaceri în cadrul unui Demo Day.

Mary Nemciuc, coordonatoarea proiectului Startup Academy Moldova:

„Programul „Startup Academy UNI” vine să suplinească acest set necesar de cunoștințe, pentru ca studenții de astăzi să devină antreprenorii de mâine. Timp de 3 luni vom munci intens, iar pe lângă teorie, tinerii vor pune în aplicare toate cunoștințele în cadrul propriului proiect pe care îl vor dezvolta. Asta, deoarece ne dorim ca la final să avem produse palpabile. Pe termen lung, ne propunem să depunem toate eforturile pentru a construi business-uri scalabile, născute în universitățile din țară.”

Program de formare pentru profesori universitari:

Pentru a preda Antreprenoriatul Tech, 19 profesori universitari au participat la un program de formare continuă, în care și-au dezvoltat abilitățile, sub ghidarea mentorilor din domeniile IT și business. Ulterior, în procesul de predare, cadrele didactice vor beneficia de mentorat, consultanță și supraveghere pe toată durata cursului.

Gheorghe Căpățână, șeful Departamentului de Informatică, USM:

„Pentru ca Republica Moldova să prospere este nevoie ca aceste inovații ale tinerilor să ajungă în societate. Noi trebuie să familiarizăm studenții, să-i învățăm și să-i sprijinim în calea lor spre dezvoltarea unei afaceri, iar acolo unde întâmpină greutăți, să-i susținem și să-i încurajăm.”

Svetlana Curaxina, profesor universitar, Universitatea de Stat din Comrat:

„Este foarte complicat să construiești ceva în lipsa cunoașterii elementelor de bază ale antreprenoriatului. Din acest motiv, cursul de antreprenoriat este foarte necesar și important. Rolul nostru este să-i ajutăm pe startuperi să evite greșelile și să construiască afaceri prospere.”

Rafael Ciloci, decanul Facultății Inginerie Economie și Business, UTM:

„Programul pentru dezvoltarea antreprenoriatulu, implementat în universitățile noastre, are o importanță majoră pentru studenți. Antreprenoriatul prin prisma startup-urilor este o oportunitate excelentă ca tinerii să dezvolte niște abilități inovatoare, cu impact deosebit asupra economiei noastre. Acest curs este unul specific, este important ca să fie realizat petru acei studenți care au dorință de dezvoltare a unei afaceri inovaționale.”

Studiază Antreprenoriatul Tech în universitatea ta!

Ești dornic de a învăța Antreprenoriatul Tech și de a-ți dezvolta o afacere încă de pe băncile universității? Până în data de 19 septembrie, completează formularul și înregistrează-te, selectând instituția ta de învățământ:

„Startup Academy” – parte a programului Startup Moldova – este o inițiativă educațională dedicată actualilor și potențialilor antreprenori, care este dezvoltată în cadrul Proiectului TEKWILL, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Forumul Municipal al Tinerilor din Chișinău
Next Primele investiții în startupuri sunt la Yep!Moldova. Vino și le ia!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − seventeen =